Fordons- och transportprogrammet

Friskolan Nytorp
Programinformation
Arbrå
Fordons- och transportprogrammet

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet passar dig som jobba med fordon eller transporter. Under programmets gång får du lära dig mer om mekanik, trafikkunskap, service och reparation.

Undervisningen på fordons- och transportprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis billackerare, yrkesförare och lastbil- eller personbilsmekaniker.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Friskolan Nytorp

Friskolan Nytorp i Arbrå

Friskolan ligger på Nytorpsområdet - en en yta på ca 17000m² och ligger 1,5 mil norr om Bollnäs i Hälsingland. Här, vid älven Ljusnans dalgång och kan du få en gymnasieutbildning inom Naturbruksprogrammet eller Bygg- och anläggningsprogrammets inriktning Anläggningsfordon. Programmen är...


Läs mer om Friskolan Nytorp och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Friskolan Nytorp


 Visa telefonnummer
nytorpcentrum.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information