Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Bygg- och anläggningsprogrammet
Inga recensioner än

Bygg- och anläggningsprogrammet

Friskolan Nytorp, i Arbrå
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 230,7)
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 230,7)

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet passar dig som vill jobba med att bygga och underhålla hus och anläggningar. Under programmets gång får du lära dig hur du bygger säkert, rationellt och hållbart.

Undervisningen på bygg- och anläggningsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis golvläggare, murare eller ställningsbyggare.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Friskolan Nytorp i Arbrå

Friskolan ligger på Nytorpsområdet - en en yta på ca 17000m² och ligger 1,5 mil norr om Bollnäs i Hälsingland. Här, vid älven Ljusnans dalgång och kan du få en gymnasieutbildning inom Naturbruksprogrammet eller Bygg- och anläggningsprogrammets inriktning Anläggningsfordon. Programmen är...

Läs mer om Friskolan Nytorp och visa alla program.

Sponsrad