Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 217,5
(medelvärde: 272,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 217,5
(medelvärde: 272,8)

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av historia, politik, psykologi eller media. Under programmets gång får du lära dig att analysera, diskutera och tolka samhällsvetenskapliga frågor ur ett källkritiskt perspektiv.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till lärare, psykolog och journalist.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Trollhättan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildningsförvaltningen 461 84 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-49 50 00  
Mejladress: utbildning@trollhattan.se
Fridagymnasiet Vänersborg
Regementsgatan 15
462 32 Vänersborg

Fridagymnasiet i Vänersborg

Fridagymnasiet startade hösten 2006 och är en privat skola med en trygg atmosfär. Skolan är liten, familjär och alla känner alla - så ingen elev glöms bort! Så om du inte vill bli en i mängden ska du välja Fridagymnasiet....

Läs mer om Fridagymnasiet Vänersborg och visa alla program.

Sponsrad