Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 272,5
(medelvärde: 311,3)
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 272,5
(medelvärde: 311,3)

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet passar dig som intresserad av samhällsvetenskap, ekonomi och juridik. Under programmets gång får du diskutera och analysera företagsekonomiska, samhällsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier i ekonomi, juridik och övriga samhällsvetenskapliga områden på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilekonom, jurist och fastighetsmäklare.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Trollhättan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildningsförvaltningen 461 84 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-49 50 00  
Mejladress: utbildning@trollhattan.se
Fridagymnasiet Vänersborg
Regementsgatan 15
462 32 Vänersborg

Fridagymnasiet i Vänersborg

Fridagymnasiet startade hösten 2006 och är en privat skola med en trygg atmosfär. Skolan är liten, familjär och alla känner alla - så ingen elev glöms bort! Så om du inte vill bli en i mängden ska du välja Fridagymnasiet....

Läs mer om Fridagymnasiet Vänersborg och visa alla program.

Sponsrad