Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Karlshamn Fria Läroverk
Programinformation
Karlshamn
Antal elever: cirka 50 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 130,0
    (medelvärde: 196,3) * statistik från 2017
Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Läs Handel och service på Karlshamn Fria Läroverk

Handels- och administrationsprogrammet passar dig som är intresserad av att arbeta med företagande, marknadsföring och försäljning efter gymnasiet. Under utbildningen lär du dig grunderna i marknadsföring och försäljning och du får också prova på att starta och driva eget företag inom Ung Företagsamhet, själv eller tillsammans med andra elever.

Handels- och administrationsprogrammet

ÅR 1
I årskurs 1 får du kunskap om hur det är att arbeta inom handel och administration och får upp ögonen för vilka roller som finns inom inköp, butik eller kundservice. Du läser kurser inom servicekunskap och entreprenörskap. Genom olika mässor och studiebesök får du chans att möta personer som arbetar med det som du vill arbeta med i din framtida karriär.

ÅR 2
Ditt andra år ger dig fördjupade kunskaper inom områdena handel och företagande, samtidigt som du får större förståelse för bemötande och kundservice. Genom samarbete med Ung Företagsamhet, UF, får du även möjligheten att starta och driva ett eget företag under gymnasiet. Arbetet avslutas med en UF-mässa och du kan även tävla inom olika delmoment i UF.

ÅR 3
Under ditt sista år gör du ett gymnasiearbete som är kopplat till det du studerar och det du vill arbeta med när du har tagit studenten. Under det tredje året får du också utvecklas ytterligare inom dina intresseområden så att du blir så förberedd som möjligt för att plugga vidare eller jobba direkt efter gymnasiet. Det finns många olika möjligheter för dig som vill kombinera yrket med universitets- eller högskolestudier.

Träningstillval

Karlshamn Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Karlshamn Fria Läroverk erbjuder vi: Fys och hälsa, Fotboll och Ishockey.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlshamn Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Karlshamn Fria Läroverk söker du till programmet via Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 374 81 KARLSHAMN
Telefon: 0454-81519
E-post: liselotte.edvardsson@utb.karlshamn.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Karlshamn Fria Läroverk

Karlshamn Fria Läroverk

Karlshamn Fria Läroverk – för studier och träning

Karlshamn Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Karlshamn Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Karlshamn Fria Läroverk

Kungsgatan 61
37438 Karlshamn

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Karlshamn Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: