Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Norrköping Fria Läroverk
Programinformation
Norrköping
Antal elever: cirka 40 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 156,3) * statistik från 2017
Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Om utbildningen

Handel & entreprenörskap på Norrköping Fria Läroverk

Handels- och administrationsprogrammet passar dig som är intresserad av att arbeta med marknadsföring, försäljning och företagande efter gymnasiet. Under utbildningen lär du dig grunderna i marknadsföring och försäljning och du får också prova på att starta och driva eget företag inom Ung Företagsamhet, själv eller tillsammans med andra elever.

År 1 på Handels- och administrationsprogrammet (HA), Entreprenörskap

Första året på Handels- och administrationsprogrammet (HA) får du en bred förståelse för branschen. Du fokuserar på grunderna i handelsområdet och upptäcker de olika delarna av branschen. Med kurser som Entreprenörskap, Försäljning och kundservice samt Företagsekonomi lägger du en stabil grund för din framtid.

År 2 på Handels- och administrationsprogrammet (HA), Entreprenörskap

Andra året på Handels- och administrationsprogrammet (HA) jobbar du mycket med handel och fördjupar dig särskilt i det personliga mötet och försäljning. Med kurser som Praktisk marknadsföring, Personlig försäljning och Inköp fördjupar du dina kunskaper inom handelsområdet. Året innehåller även individuella val där du har möjlighet att utvecklas inom det område som intresserar dig mest, utöka din praktik eller bredda dig och skaffa högskolebehörighet.

År 3 på Handels- och administrationsprogrammet (HA), Entreprenörskap

Tredje året på Handels- och administrationsprogrammet (HA) får du möjligheten att specialisera dig med val av gymnasiearbete och individuella val. För att uppnå verklig yrkeskompetens blandar du dessutom yrkesspecifika kurser som till exempel Servicekunskap eller Handel specialisering med kurser i Entreprenörskap och företagande och Näthandel.

Bli egenföretagare på gymnasiet!

På Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service på Fria Läroverken i Norrköping får du också möjligheten att starta eget företag med Ungt Företagande. Utbildningen kan leda till jobb som exempelvis säljare, administratör, egenföretagare eller butiksledare.

Träningstillval

Norrköping Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Norrköping Fria Läroverk erbjuder vi följande: Fys och hälsa, Crossfit och Fotboll.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Norrköping Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Norrköping Fria Läroverk söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Norrköping Fria Läroverk

Norrköping Fria Läroverk

Norrköping Fria Läroverk – för studier och träning

Norrköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Norrköping Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Norrköping Fria Läroverk

Kvarngatan 34
602 40 Norrköping

 Visa telefonnummer
laroverken.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Norrköping Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: