Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Hotell- och turismprogrammet
Inga recensioner än

Hotell- och turismprogrammet

Antal elever
Antal elever: 17 (år 1)
Antagningspoäng (2017)
Antagningspoäng: 112,5
(medelvärde: 176,3)
Antal elever
Antal elever: 17 (år 1)
Antagningspoäng (2017)
Antagningspoäng: 112,5
(medelvärde: 176,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hotell- och turismprogrammet, Hotell & konferens

Hotell - konferens och event på Malmö Fria Läroverk

Bli en person att räkna med i den växande hotell- och turismbranschen! Vårt Hotell- och turismprogram ger dig en bred kompetens för att börja arbeta inom hotell, konferens eller turism direkt efter avslutade studier. Du tränar både praktiskt och teoretiskt i bl.a. service, presentationsteknik, marknadsföring och försäljning samt hur du driver ett företag eller projekt. Dessa kunskaper kommer du att få användning av, oavsett vilket yrke du till sist väljer. Sista året gör du din långa APL-period inom den yrkesinriktning som du själv valt, till exempel reception, konferens, våningsservice eller evenemang. Skolan har ett väl fungerande nätverk vilket innebär att vi kan erbjuda alla elever intressanta praktikplatser med goda möjligheter för extraarbete under skolgången.

År 1 på Hotell- och turismprogrammet (HT), Hotell och konferens

Första året på Hotell- och turismprogrammet (HT), Hotell och konferens fokuserar du på grunderna inom Hotell-och turismbranschen. Med kurser som Logi, Konferens och evenemang samt Service och bemötande upptäcker du olika delar av ditt framtida yrke och får en god uppfattning om vad branschen är, och du får chansen att upptäcka din egen kommun ur ett nytt perspektiv. Du tränas både praktiskt och teoretiskt inför servicemöten. Vi lägger också stor vikt vid värdskap och presentationsteknik. Du får möjlighet att prova på branschen under en kortare APL-period (arbetsförlagt lärande).

År 2 på Hotell- och turismprogrammet (HT), Hotell och konferens

Andra året på Hotell- och turismprogrammet(HT), Hotell och konferens förbereder du dig för ditt framtida yrkesliv med kurser inom hotell och inom konferens och evenemang. Du utvecklar de kunskaper och egenskaper som branschen kräver och efterfrågar, både i skolan och under APL-perioden. Genom val av intresseområde och eget företagande väljer du själv vilket område du vill lära dig mer om och genomföra projekt inom.

År 3 på Hotell- och turismprogrammet (HT), Hotell och konferens

Tredje året på Hotell- och turismprogrammet (HT), Hotell och konferens specialiserar du dig mot en del av branschen genom programfördjupningskurser. För att uppnå verklig yrkeskompetens breddar du dig även med kurser som Evenemang och Svenska Retorik. Under detta sista år utökas den praktiska delen, då du gör APL under 10 veckor på ett hotell eller ett företag inom mötesbranschen. Du väljer själv din yrkesutgång efter ditt intresse t.ex. receptionist eller konferensvärd. Ditt gymnasiearbete ska visa att du är förberedd för det yrkesområde som gäller för den valda yrkesutgången. Detta kan ge dig fördelar när du sedan ska söka jobb.

Efter gymnasiet

Hotell- och Turismprogrammet är ett yrkesprogram. Det innebär att du direkt efter gymnasiet kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera på högskola. Besöksnäringen expanderar och det byggs många nya hotell i Malmö och Lund, vilket bäddar för god chans till arbete de närmaste åren. Branschen behöver utbildade ungdomar.

Med godkänd yrkesexamen har du alla nödvändiga kunskaper för att kunna få arbeta som:

  • Receptionist
  • Konferensvärd/konferensvärdinna
  • Frukostvärdinna
  • Housekeeping (städ, lokalvård, vaktmästare, Husfru)
  • Bokning & Försäljning
  • Eventsamordnare

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Malmö Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.
Malmö Fria Läroverk
Stadiongatan 25F
217 62 Malmö

Malmö Fria Läroverk – för studier och träning

Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Malmö Fria Läroverk, gymnasieskolan...

Läs mer om Malmö Fria Läroverk och visa alla program.

Sponsrad