Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: cirka 40 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 194,5) * statistik från 2021

Film

VVS- och fastighetsprogrammet erbjuds som lärlingsutbildning och är lagd så att det är lika mycket studier som praktiskt arbete, det vill säga praktik hälften av dina gymnasiala år. Där du kan få arbeta som svetsare, läsa ritningar med mera.

Om utbildningen

VVS- och Fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet

VVS och fastighetsprogrammet är en lärlingsutbildning där du kombinerar praktiskt arbete, kreativt lösningsfokus och förmågan att planera olika typer av uppdrag. Utförandet av praktiken kan ske både på byggarbetsplatser och vid servicearbeten i bostäder. Det är en utbildning med goda möjligheter till anställning som VVS-montör, eftersom du i ett tidigt skede av din utbildning hittar din yrkesidentitet genom kontakt med arbetslivet.

Fokusområden:

  • Lärlingsutbildning  - yrkesutbildningen är förlagd på arbetsplats
  • Klassrummet flyttar ut till verkligheten
  • Eget ansvar och förmåga till god vuxenkontakt
  • Entreprenörskap och företagande

Mer om lärlingsutbildning till VVS-montör

Under hösten i årskurs ett går du ut till ett företag två dagar i veckan, torsdag-fredag, med start i oktober månad efter att du fått en introduktion av verktyg, material och begrepp inom arbetsområdet. På arbetsplatsen tilldelas du en handledare som lägger upp din lärlingstid i samråd med skolans lärare.

I årskurs två och tre ökar tiden på arbetsplatsen till tre dagar i veckan, måndag-onsdag. Du får tidig kontakt med arbetslivet vilket gör att våra elever ofta erbjuds anställning efter examen. Uppföljning och utvärdering av din kunskapsutveckling på lärlingsplatsen sker genom en digital plattform som både lärare, handledare och elev delar med varandra. Klassen delger varandra veckans olika arbetsmoment, vilket gör att du får god kännedom kring flera kunskapsområden inom VVS.

Efter gymnasiet

Det finns goda möjligheter till anställning direkt efter gymnasiet. Du kan även vidareutbilda dig till VVS-projektör, VVS-ingenjör, projektledare eller arbetsledare. Du kanske även funderar på att starta eget företag? Det förbereder vi dig för.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Fredrika Bremergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information