Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: 107 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 230,6
    (Lägsta: 152,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger dig god teoretisk grund och stora valmöjligheter till vidare studier. Det är programmet för dig som tycker om matematik och fysik och är teknikintresserad. Vi erbjuder inriktningarna Design, Informations- och medieteknik,  Teknikvetenskap och Samhällsbyggnad och miljö. Oavsett vilken inriktning du väljer har du möjlighet att, genom de tillval du gör, få särskild behörighet till bland annat civilingenjörsutbildningarna på landets tekniska högskolor.

Informations- och medieteknik

Vill du lära dig att skriva kod? Det här är inriktningen för dig som är är intresserad av datorkommunikation, digital media och programmering. Kanske vill du bli nätverkstekniker, programmerare, webbadministratör eller UX-designer?

Här får du lära dig hur en dator är uppbyggd från grunden, samt hur den kommunicerar med andra datorer och nätverk. Datorteknik och kommunikationsteknik är inriktningens bas och utifrån den kan du så småningom släppa loss dina kreativa sidor och skapa med digitala verktyg.

Efter gymnasiet är du väl förberedd för någon av landets ingenjörs- eller datortekniska utbildningar så väl som andra inriktningar vid universitet eller högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Fredrika Bremergymnasiet presenterar Teknikprogrammet!

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Fredrika Bremergymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremer Gymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter: