Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: cirka 350 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 200,0
    (medelvärde: 237,3) * statistik från 2021

Film

På Fredrika Bremergymnasiet kan du läsa det samhällsvetenskapliga programmet. Tycker du det är intressant att läsa vidare om beteende eller vill lära dig om det samhällsvetenskapliga?- Fredrika Bremergymnasiet ger dig möjligheten till att läsa två olika inriktningar, beteende eller samhälle.

Om utbildningen

Fredrika Bremergymnasiet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet är för dig som vill studera vidare efter gymnasiet och har ett stort intresse för att förstå hur omvärlden fungerar, såväl på samhällsnivå som på individnivå. Här lär du dig om hur människor agerar som individer och i grupp och hur detta påverkar samhället vi lever i samt lär dig att förstå globala skeenden.

Fokusområden:

  • Hur världen fungerar
  • Hur samhället fungerar
  • Hur människan fungerar
  • God gemenskap i hemvisten på skolan

Våra profiler och inriktningar

Internationell profil

Internationell profil riktar sig till dig som vill lära dig mer om de stora skeendena som formar vår värld. Du lär dig om internationella relationer, fred och konflikter samt hur människor påverkas av att på grund av olika anledningar försättas i flykt. Du kommer också få insikt i de möjligheter och svårigheter olika internationella organisationer och samfund står inför när det gäller att förbättra tillvaron för människor. Den internationella profilen kommer också ta dig på studiebesök ut i världen för att ge dig en fördjupad förståelse för vår omvärld.

Bild och skapande

Bild och skapande ger dig möjlighet att utforska din kreativa sida såväl som ditt intresse för samhället. Utbildningen ger dig en bred grund att stå på. Du lär dig även att skapa och illustrera utifrån uppdragsbeskrivningar som ofta tar avstamp i en genomtänkt analys.

Efter gymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program och riktar sig till dig som vill studera vidare. Några av de utbildningar som våra elever går vidare till är mot yrken som t ex socionom, psykolog, kurator, lärare, kommunikatör, studie- och yrkesvägledare, journalist, bibliotekarie eller fastighetsmäklare.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Fredrika Bremergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information