Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: cirka 350 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 190,0
    (medelvärde: 239,8) * statistik från 2020

Film

På Fredrika Bremergymnasiet kan du läsa det samhällsvetenskapliga programmet. Tycker du det är intressant att läsa vidare om beteende eller vill lära dig om det samhällsvetenskapliga?- Fredrika Bremergymnasiet ger dig möjligheten till att läsa två olika inriktningar, beteende eller samhälle.

Om utbildningen

Fredrika Bremergymnasiet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Det här är programmet för dig med ett stort intresse för omvärlden och en önskan om att göra skillnad i samhället. Vi erbjuder inriktningarna beteendevetenskap, medier, information och kommunikation, och samhällsvetenskap.

Alla elever kan också välja entreprenörskap som fördjupningskurs, där man kan driva UF-företag. Där får du möjlighet att driva ett eget företag eller projekt. Det kan till exempel handla om att skapa event, driva sociala företag som arbetar med välgörenhet, eller andra typer av företag. Din fantasi sätter gränsen.

Du har alltid möjlighet att välja behörighetsgivande kurser och meritpoängskurser hos oss såsom engelska 7, matematik 3, naturkunskap 2 och högre steg i moderna språk. Dessutom finns Humanistisk-Samhällsvetenskaplig specialisering där du kan fördjupa dig i kriminologi. Individuella valet har ett stort utbud med bland annat estetiska kurser och idrottskurser.

Inriktning Beteendevetenskap

Den här inriktningen är valet för dig som vill lära dig mer om människors socialisation, utveckling och samspel i olika sammanhang. Du fördjupar dig i förståelsen av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Inriktningen ger dig också kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap.

Fältstudier, studiebesök, temaveckor och besök av utomstående föreläsare utgör viktiga delar av utbildningen. Fredrika Bremergymnasiet har lång erfarenhet av undervisning i ämnen som psykologi, sociologi och pedagogik. Dina tre år hos oss gör dig väl förberedd för fortsatta studier på högskola inom till exempel psykologi, sociologi, kriminologi, statsvetenskap, juridik, nationalekonomi eller ledarskap.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Fredrika Bremergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information