Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: cirka 170 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 280,4) * statistik från 2019/20

Film

Studera naturvetenskapsprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet. Där du lär dig allt från mikro till makro, från rymden till kroppen. 

Om utbildningen

 Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Sök till naturvetenskapsprogrammet om du är intresserad av hur vår värld fungerar från mikronivå, atomens uppbyggnad till makronivå, universums uppbyggnad. Vi erbjuder dig en bred utbildning med möjlighet att fördjupa dig inom olika områden. Hos oss kan du välja mellan inriktningarna naturvetenskap och naturvetenskap och samhälle.

Problemlösning och kritiskt tänkande

Grunden i naturvetenskapsprogrammet är matematik, fysik, kemi och biologi. Hos oss får du god tillgång till moderna och ändamålsenliga laborationssalar där du får omsätta de naturvetenskapliga teorierna i praktik. Vi jobbar med problemlösning och där du utvecklar ditt logiska, kritiska och vetenskapliga tänkande. Det naturvetenskapliga programmet ger dig behörighet till högskolornas och universitetens utbildningar.

Naturvetenskap

Här fördjupar du dig inom matematik, kemi, fysik och biologi. Hos oss kommer du att utveckla dina kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och skeenden och om kemiska processer. Med hjälp av experiment, laborationer och fältstudier kommer du att få verktyg att beskriva din omvärld på ett naturvetenskapligt sätt.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Fredrika Bremergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: