Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: 14 (år 1)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 176,8
    (Lägsta: 122,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Fredrika Bremergymnasiet, Svetsteknik

Svetsteknik

Vi erbjuder en modern utbildning som passar dig med känsla för kreativ produktion såväl i datormiljö som praktiskt i verkstad. Flexibilitet, nyfikenhet och förmåga att hitta egna lösningar är viktiga egenskaper för den som väljer en industriteknisk utbildning och kan resultera i ett utmanande arbete såväl nationellt som internationellt.

Svetsteknikinriktningen ger kunskaper inom plåtbearbetning och svetsmetoder. Här varvas de gymnasiegemensamma teoriämnena med mycket verkstadsarbete och praktik ute på företag. Du har också möjlighet att läsa in de ämnen som behövs för att få behörighet att söka till högskola eller universitet.

Efter utbildningen kan du arbeta som smed, svetsare eller grovplåtslagare. För den som är intresserad ges också möjlighet att utbildas till Internationell svetsare med certifiering att jobba såväl nationellt som internationellt.
Utbildningen på industritekniska programmet  kvalitetssäkras bl.a. genom samarbete med branschorganisationer, företag, kommunala politiker, skolledare, lärare och elever som träffas på våra lokala programråd varje termin.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Läs industritekningska programmet på Fredrika Bremergymnasiet. Där du lär dig både det tekniska och det praktiska.

   

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Fredrika Bremergymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremer Gymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Industritekniska programmet, Svetsteknik, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.