Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: cirka 40 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 125,0
    (medelvärde: 222,5) * statistik från 2021

Film

Om utbildningen

Fredrika Bremergymnasiet, Svetsteknik

Industritekniska programmet, inriktning Svetsteknik på Fredrika Bremergymnasiet

Industritekniska programmet på Fredrika Bremergymnasiet erbjuder en bred svetsteknisk utbildning med fokus på samtliga gångbara svetsmetoder och fördjupade kunskaper inom material kunskapsområdet.

Fokusområden:

  • Arbete med modern teknisk och digital utrustning.
  • Tydlighet och struktur
  • Svetsteknik inom metoderna MAG, TIG, MMA. 
  • IW- svetsning (Internationell svetsare).
  • Materialkunskap, ritningsläsning och konstruktionsteknik

Om Industritekniska programmet

Industritekniska programmet är en modern utbildning som passar dig med känsla för kreativ produktion såväl i digital utrustning som praktiskt arbete i en verkstad. Flexibilitet, nyfikenhet och förmåga att hitta innovativa lösningar är viktiga egenskaper för den som väljer en industriteknisk utbildning och kan resultera i ett välbetalt och utmanande arbete såväl nationellt som internationellt. Utbildningen är certifierad inom IIW systemet (International institute of Welding) och en av få i Sverige (den enda i Mälardalen) som utbildar IW-svetsare på gymnasienivå. 

Inriktning: Svetsteknik

Svetsteknik inriktningen ger kunskaper inom olika svetsmetoder och materialbearbetning. Här varvas de gymnasiegemensamma teoriämnen med mycket verkstadsarbete och praktik ute på företag i en av Sveriges modernaste och bästa utbildningar inom svetsning. Du har också möjlighet att läsa in de ämnen som behövs för att få behörighet att söka till högskola eller universitet. Vi har även ett tätt samarbete med KTH och utbildar även blivande internationella svetsingenjörer i skolans lokaler inom praktiska moment.

Efter gymnasiet

Efter utbildningen kommer du att kunna läsa vidare på Yrkeshögskolan till IWS (internationell svetsspecialist) eller jobba inom tillverkningsindustrin som har ett väldigt brett spektrum. Har du även lagt till högskolepaketet i din utbildning kan du studera vidare på universitet och högskolor.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Fredrika Bremergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information