Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa

Fredrika Bremergymnasiet
Programinformation
Haninge, Stockholm
Antal elever: cirka 130 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 147,5
    (medelvärde: 195,8) * statistik från 2021

Film

Om utbildningen

Fredrika Bremergymnasiet, Barn och Fritid

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa

Barn- och fritidsprogrammet på Fredrika Bremergymnasiet ger dig en bred utbildning inom barn, unga och vuxna med fokus på pedagogik, lärande och fritid-och hälsa. Att arbeta med människor kräver förmåga att lösa problem, att tänka kreativt samt att kunna kommunicera och samarbeta. Barn- och fritidsprogrammet är rätt alternativ för dig som vill stötta och utveckla människor samt skapa förutsättningar för att barn, unga och vuxna ska må bra och lära sig.

Fokusområden:

  • Pedagogik
  • Ledarskap
  • Kommunikation
  • Hälsa

Profil: Fritid och hälsa

Denna inriktning passar dig som är intresserad av att främja ungas och vuxnas hälsa såväl fysiskt som psykiskt. Utbildningen lägger stor vikt vid ledarskap, hälsa och fysisk aktivitet och du får prova på friluftsliv med vandring, paddling och skidåkning. 

Hos oss får du en yrkesexamen för att arbeta inom fritids- och friskvårdsbranschen. Efter dina studier kan du till exempel arbeta som elevassistent, personlig assistent eller aktivitetsledare på fritidsgård.

Efter gymnasiet

Efter din gymnasietid på Barn- och Fritidsprogrammet är du väl rustad för att arbeta med människor, som barnskötare eller elevassistent. Programmet ger möjlighet till högskolebehörighet och du kan med fördel välja att studera vidare till yrken som förskolelärare, lärare, eller polis.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Fredrika Bremergymnasiet

Fredrika Bremergymnasiet - Här förbereds du för morgondagens samhälle

Fredrika Bremer gymnasiet är en öppen och välkomnande skola med bra sammanhållning. Med många program och engagerade lärare är möjligheterna många. Fredrika Bremergymnasiet har två skolresturanger och caféer där du kan umgås med dina klasskompisar.  Skolan är döpt efter författaren...


Läs mer om Fredrika Bremergymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fredrika Bremergymnasiet

Dalarövägen 64
136 46 Haninge

 Visa telefonnummer
www.fredrika.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid och hälsa från Fredrika Bremergymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fredrika Bremergymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information