Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Framtidsgymnasiet i Nyköping
Programinformation
Nyköping
Introduktionsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-22

Om utbildningen

introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet på Framtidsgymnasiet i Nyköping

Behöver du läsa in behörigheten till gymnasiet? Introduktionsprogrammet är en gymnasieförberedande utbildning som är till för dig som saknar behörighet till de nationella gymnasieprogrammen. Framtidsgymnasiet i Nyköping erbjuder två inriktningar inom introduktionsprogrammet.

Programinriktat val

Programinriktat val är för dig som efter grundskolan behöver ett eller två till godkända betyg i grundskoleämnen för att kunna börja på ett nationellt program. 

Du kommer att läsa ungefär samma program som de som redan är behöriga till gymnasiet. Under ditt första år läser du klart de ämnena från grundskolan som du behöver för att bli behörig. Framtidsgymnasiet hjälper dig utifrån din nivå, och bestämmer tillsammans med dig hur ni lägger upp din utbildning. Lärarna finns alltid där och stöttar dig.

Yrkesintroduktion

Vill du läsa ett yrkesprogram men har inte alla betyg som behövs? Då kanske yrkesintroduktion passar dig. Under utbildningen läser du tillsammans med andra elever på ett yrkesprogram, samtidigt som du läser de kurser från grundskolan som du saknar.

Alla är olika och därför bestämmer skolan tillsammans med dig hur din utbildning ska läggas upp. Framtidsgymnasiet utgår alltid ifrån dina kunskaper och din nivå, så att de kan fokusera på det du verkligen behöver hjälp med. Lärarna finns alltid där och stöttar dig. Vill du komma in på ett yrkesprogram, eller vill du få ett jobb så fort som möjligt? Oavsett vad så anpassar Framtidsgymnasiet utbildningen efter dig, och hjälper dig på vägen mot ditt mål.

Yrkesintroduktion - 2-årig CNC

Här lär du dig att köra manuella och datorstyrda svarvar och fräsar. Du förbereds för ett arbete inom industrin, men framförallt har vi roligt. Efter gymnasiet kan du jobba som maskinoperatör på en industri med både manuella och styrda svarvar och fräsar. Utbildningen är på två år och innehåller bara yrkeskurser på gymnasienivå.

Yrkesintroduktion - 3-årig svets

Här varvar du gymnasiets yrkeskurser med studier i grundskoleämnen eller gymnasiegemensamma kurser. Målet är att du antingen ska bli behörig till ett nationellt yrkesprogram eller skaffa dig kunskaper för att kunna etablera dig på arbetsmarknaden. Utbildningen ska ge dig kunskaper om och handlag med olika svetstekniker, samt bredare kunskap om produktion och industri.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
E-post: antagningskansliet@nykoping.se

Reportage

"Du får lära dig nya saker hela tiden"

"Du får lära dig nya saker hela tiden"

Läs mer här Framtidsgymnasiet i Nyköping

Lisa läser Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik på Framtidsgymnasiet i Nyköping. Här kan du läsa mer om hennes upplevelser av skolan. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Framtidsgymnasiet i Nyköping - skolan som har din rygg!

Framtidsgymnasiet i Nyköping är en personlig skola då den är liten. Fördelen med det är att alla känner alla - så en nära hand är aldrig långt borta! Sammanhållningen formar en ökad trivsel för dig som elev - för det...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Nyköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogram från Framtidsgymnasiet i Nyköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Du får lära dig nya saker hela ...

Lisa läser Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik på Framtidsgymnasiet i Nyköping. Här kan du läsa mer om hennes upplevelser av skolan. 

Läs mer här

Du kanske också är intresserad av: