Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogram: Programinriktat val och Yrkesintroduktion

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjlighet att komma in på ett nationellt program eller börja arbeta direkt efter avslutade studier

Programinriktat val: IMV

Målet med programinriktat (IMV) val är att du som elev ska få en utbildning som är inriktad mot ett visst nationellt program så att du så snart som möjligt kan antas till det nationella programmet och läsa mot en gymnasieexamen. Du läser anpassat utifrån poängplanen för ett nationellt program samtidigt som du läser de grundskolekurser som krävs för behörighet till ett nationellt program.

Alla våra elever följer en individuell studieplan som visar vad just din utbildning innehåller. Den utgår ifrån dina mål, behov och förutsättningar. Studieplanen är din väg mot att bli behörig till gymnasiet eller komma ut i arbetslivet. Introduktionsprogrammet saknar därför till skillnad från de nationella programmen en gemensam poängplan.

NÄR ÄR JAG BEHÖRIG TILL IMV?

Du är behörig till programinriktat val om du har har lägst betyg E i svenska/svenska som andraspråk, matematik och engelska plus minst tre andra ämnen, alternativt lägst betyg E i svenska/svenska som andraspråk, matematik eller engelska plus minst fyra andra ämnen.

Yrkesintroduktion: IMY

Yrkesintroduktion (IMY) vänder sig till dig som inte har de godkända betyg från grundskolan som krävs för behörighet till ett yrkesprogram. Målet är att du ska få en yrkesinriktad utbildning för att du ska kunna söka något av våra yrkesprogram eller underlätta för dig att kunna etablera dig på arbetsmarknaden.

Alla våra elever följer en individuell studieplan som visar vad just din utbildning innehåller. Den utgår ifrån dina mål, behov och förutsättningar. Studieplanen är din väg mot att bli behörig till gymnasiet eller komma ut i arbetslivet. Introduktionsprogrammet saknar därför till skillnad från de nationella programmen en gemensam poängplan. Med rätt verktyg så hjälper vi dig att nå dina mål.

NÄR ÄR JAG BEHÖRIG TILL IMY?

Du är behörig till yrkesintroduktion om du saknar de godkända betyg som krävs för att söka till ett yrkesprogram.

Yrkesintroduktion - 2-årig CNC

Här lär du dig att köra manuella och datorstyrda svarvar och fräsar. Du förbereds för ett arbete inom industrin, men framförallt har vi roligt. Efter gymnasiet kan du jobba som maskinoperatör på en industri med både manuella och styrda svarvar och fräsar. Utbildningen är på två år och innehåller bara yrkeskurser på gymnasienivå.

Yrkesintroduktion - 3-årig svets

Här varvar du gymnasiets yrkeskurser med studier i grundskoleämnen eller gymnasiegemensamma kurser. Målet är att du antingen ska bli behörig till ett nationellt yrkesprogram eller skaffa dig kunskaper för att kunna etablera dig på arbetsmarknaden. Utbildningen ska ge dig kunskaper om och handlag med olika svetstekniker, samt bredare kunskap om produktion och industri.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nyköping

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Reportage

“Vi har väldigt bra kurser”

Praktiska gymnasiet Nyköping

Sebastian läser Barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet och har fått lära sig allt möjligt inom barnhälsa, kommunikation och pedagogik. Med sina engagerade och hjälpsamma lärare känner sig Sebastian mycket nöjd med sitt gymnasieval.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Nyköping
Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nyköping

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Nyköping och visa alla program.

Sponsrad