Industritekniska programmet

Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhåll

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
16 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 127,5
(medelvärde: 161,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
16 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 127,5
(medelvärde: 161,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Industritekniska programmet på Praktiska Gymnasiet  i Nyköping

På Praktiska Gymnasiet i Nyköping får du som elev på industritekniska programmet lära dig att arbeta med behandling av material, framställning av produkter, driftsäkerhet och underhåll samt svetsning och annan sammanfogning. Det industritekniska programmet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram som passar dig som har ett intresse av att bli exempelvis svetsare, maskinoperatör eller vill jobba med design, konstruktion och produktion. 

Du får också lära dig att arbeta med utrustning, industritekniska processer samt kvalitetssäkring – både inom produktion och hos färdig produkt. Under din studietid får du lära dig om hela produktens kretslopp, alltså om produktens funktion och utveckling fram tills att den förstörs eller återvinns.

Praktisera på företag

Praktiska Gymnasiet i Nyköping erbuder alla elever en praktikperiod på minst 15 veckor. Praktiken har du ute på ett företag där du får prova på att arbeta praktiskt. Din praktikperiod ger dig viktig erfarenhet av hur det är att vara ute på en arbetsplats och är också ett bra tillfälle att knyta goda kontakter för framtiden.

Inriktning Driftsäkerhet och underhåll

Lär dig mer om vikten av strategiskt och systematiskt underhåll för att hålla utrustningar säkra och fungerande. Här läser du olika kurser om underhåll, exempelvis inom elteknik och driftsäkerhet. Efter gymnasiet kan du till exempel jobba som resemontör, industri-rörmontör eller underhållsmekaniker.

Högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhåll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nyköping

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhåll

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
Mejladress: antagningskansliet@nykoping.se

Reportage

“Vi har väldigt bra kurser”

Praktiska gymnasiet Nyköping

Sebastian läser Barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet och har fått lära sig allt möjligt inom barnhälsa, kommunikation och pedagogik. Med sina engagerade och hjälpsamma lärare känner sig Sebastian mycket nöjd med sitt gymnasieval.

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhåll så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Nyköping
Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nyköping

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Ett yrkesprogram är ett riktigt smart framtidsval! Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten. Du kan börja...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Nyköping och visa alla program.

Sponsrad