Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Framtidsgymnasiet i Nyköping
Programinformation
Nyköping
Barn- och fritidsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-22

Film

Om utbildningen

pedagogiskt och socialtarbete

Pedagogiskt och socialt arbete

Vill du arbeta med barn och unga? Är du nyfiken på hur människor utvecklas och lär sig? Med inriktningen Pedagogiskt och socialt arbete går du en spännande framtid till mötes! Under tre innehållsrika år förbereds du inför ett socialt och utvecklande arbete med barn och unga. Du får bland annat får lära dig viktiga begrepp och lagar som gör att du med tiden utvecklar ett professionellt yrkesspråk. Skapande aktiviteter, utomhuspedagogik, hälsa och identitetsutveckling är andra delar av programmets varierande innehåll.

Delar av utbildningen består även av APL – arbetsplatsförlagt lärande – som innebär att du gör praktik på en arbetsplats och får möjlighet att observera och testa på delar av yrket för att se hur det kan fungera i verkligheten. Efter utbildningen kan du jobba som barnskötare eller elevassistent.

På Barn och Fritidsprogrammet jobbar du med barn och vuxna i alla åldrar. Efter gymnasiet kan du börja jobba direkt eller läsa vidare på högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Antagningskansliet i Nyköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
E-post: antagningskansliet@nykoping.se

Reportage

"Du får lära dig nya saker hela tiden"

"Du får lära dig nya saker hela tiden"

Läs mer här Framtidsgymnasiet i Nyköping

Lisa läser Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik på Framtidsgymnasiet i Nyköping. Här kan du läsa mer om hennes upplevelser av skolan. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Framtidsgymnasiet i Nyköping - skolan som har din rygg!

Framtidsgymnasiet i Nyköping är en personlig skola då den är liten. Fördelen med det är att alla känner alla - så en nära hand är aldrig långt borta! Sammanhållningen formar en ökad trivsel för dig som elev - för det...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Nyköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Framtidsgymnasiet i Nyköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Du får lära dig nya saker hela ...

Lisa läser Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik på Framtidsgymnasiet i Nyköping. Här kan du läsa mer om hennes upplevelser av skolan. 

Läs mer här

Du kanske också är intresserad av: