framtidsgymnasiet nyköping

Framtidsgymnasiet i Nyköping blir Praktiska Gymnasiet Nyköping!

Hösten 2022 byter vi namn till Praktiska Gymnasiet Nyköping och blir en del av gemenskapen på Praktiska Gymnasiet. Det innebär att du som tänkt söka till utbildningar på Framtidsgymnasiet Nyköping ska söka till Praktiska Gymnasiet Nyköping istället.

Vårt gymnasium i Nyköping är en personlig och liten skola. Fördelen med det är att alla känner alla och sammanhållningen formar en ökad trivsel för dig som elev - för det är ju då man är motiverad till att lära sig som mest. Skolan erbjuder Industritekniska programmet, VVS- och fastighetsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet samt Introduktionsprogrammet. Samtliga program har olika inriktningar.

Ditt sätt att lära

Vi är medvetna om att det är olika för alla när det kommer till att lära sig nya saker. Det är skolans främsta fokus och därför så ser våra lärare till att ni tillsammans hittar det lärosätt som fungerar bäst för just dig. Ditt schema anpassas därför utifrån dina förutsättningar.

Praktiskt arbete

Hos oss varvas det teoretiska arbetet med mycket praktiskt arbete för att förstå och känna på arbetslivet. Därför kommer du främst att arbeta mycket i verkstäderna som finns på skolan med lärare som stöttar dig och ger dig det du behöver för att kunna utvecklas. Skolans maskiner och verktyg är av bästa kvalité och vi är utnämnda till Förstklassig skola av VVS-branschens yrkesnämnd och är Teknikcollege certifierad.

Nära till arbetslivet

Målet med din gymnasietid ska vara att du kommer ut i arbete efter din examen - just därför är det viktigt att skolan har ett gott samarbete med företag! Vi samarbetar med många olika företag i Nyköping för att du ska kunna komma ut på en arbetsplats och känna på arbetsgemenskapen - och dessutom knyta viktiga kontakter! Du som elev är ute på minst 15 veckors praktik.

Läs mer om Praktiska Gymnasiet Nyköping här!

Är du intresserad och vill veta mer om Framtidsgymnasiet i Nyköping, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus på Framtidsgymnasiet i Nyköping!

Kom och besök Framtidsgymnasiet i Nyköping! Under ditt besök kommer du att få träffa skolans lärare, elever och se dig om i våra lokaler. Välkommen på öppet hus!

OBS! Med anledning av coronaviruset kan våra riktlinjer ändras snabbt. Vi ber dig därför att alltid dubbelkolla på vår hemsida innan du besöker oss.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-01-25    Tid:   17:00 - 19:00

Utbildningar

Reportage

"Du får lära dig nya saker hela tiden"

Lisa läser Industritekniska programmet med inriktning Svetsteknik på Framtidsgymnasiet i Nyköping. Här kan du läsa mer om hennes upplevelser av skolan.

Här kan du ställa frågor om Framtidsgymnasiet i Nyköping och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Framtidsgymnasiet i Nyköping.

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

framtidsgymnasiet.se

Det finns inga recensioner än.

För att få mer information från Framtidsgymnasiet i Nyköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga