Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Framtidsgymnasiet i Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 40 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 145,0) * statistik från 2020
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-02
2022-02-01
2022-04-27

Film

   

Om utbildningen

vvs på framtidsgymnasiet

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS på Framtidsgymnasiet i Malmö

Vill du jobba som VVS-montör, montör av industrirör eller kylmontör för fastighet och industri? Då ska du välja VVS- och fastighetsprogrammet.

Inriktning VVS

I Inriktningen mot VVS får du mer kunskaper i installation, service och underhåll av till exempel system för värme- och sanitet. Du lär dig att bygga system med givna funktioner och enligt gällande installationsregler och bygglagstiftning. Detta kan leda till jobb som exempelvis montör inom VVS, industrirör och isolering av tekniska installationer.

Förvaltning av tekniska system

I VVS- och fastighetsprogrammet får du också lära dig mer om förvaltning av fastigheter, tekniska anläggningar och system, som till exempel värme-, ventilations- och kylsystem. Du tränar reglerteknik, hur man optimerar energi och lär dig att tänka mer systematiskt.

Du blir miljömedveten

Du kommer att bli mer medveten om miljön, samt kunna omsätta i praktiken dina nya kunskaper om miljö, ekologi och användning av resurser.

Träna din sociala förmåga och service

Du får träna upp din sociala förmåga och känsla för service, eftersom många yrken omfattar kontakter med entreprenörer, beställare och kunder. Det kommer att göra det enklare för dig att ha kontakt och samarbeta med andra.

Minst 15 veckors praktik

Utbildningen hjälper dig att själv granska och utvärdera det egna arbetet när det gäller kvalitets- och säkerhetskrav. En del av utbildningen gör du ute på ett företag i form av minst 15 veckors praktik. Där får du både erfarenhet av att arbeta praktiskt, samt bra möjlighet att ta del av en arbetsgemenskap och skapa kontakter.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Reportage

Amanda läser till VVS- och fastighetsprogrammet

Amanda läser till VVS-montör på VVS- och fastighetsprogrammet på Framtidsgymnasiet Malmö."Det behövs fler tjejer inom yrket"

Julia börjar sitt sista år på Fordons- och transportprogrammet på Framtidsgymnasiet i Malmö. Här kan du läsa mer om varför hon valde sin utbildning och vad hon tycker om skolan. Lärlingsutbildning

Inom ett yrkesprogram kan du välja att gå gymnasial lärlingsutbildning. Då genomför du en större del av din utbildning på en arbetsplats. På köpet får du värdefulla kontakter och stor arbetslivserfarenhet.

Inom lärlingsutbildningen finns också chansen att skräddarsy en utbildning som passar dig och dina intressen. Låter det som något för dig? Kolla med Framtidsgymnasiet så undersöker vi möjligheterna!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Malmö

Framtidsgymnasiet i Malmö

Framtidsgymnasiet Malmö ligger vid kommungränsen mellan Malmö och Burlöv. Här går elever från stora delar av Skåne – från Ängelholm i norr till Trelleborg i söder. Lokalerna är stora, öppna och ljusa. Framtidsgymnasiet har fem stora verkstäder; tre för bilmekanikerna, en för...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Malmö

Strömgatan 13
212 25 MALMÖ

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Framtidsgymnasiet i Malmö, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Det behövs fler tjejer inom yrket"

Julia börjar sitt sista år på Fordons- och transportprogrammet på Framtidsgymnasiet i Malmö. Här kan du läsa mer om varför hon valde sin utbildning och vad hon tycker om skolan. 

Läs mer här
Amanda läser till VVS- och fasti...

Amanda läser till VVS-montör på VVS- och fastighetsprogrammet på Framtidsgymnasiet Malmö.

Läs mer