Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Lastbil och mobila maskiner

Framtidsgymnasiet i Malmö
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 50 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 97,5
    (medelvärde: 146,4) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-12
2021-01-13
2021-04-22

Film

Om utbildningen

Fordons- och transportgymnasietFordons- och transportprogrammet, Lastbil och mobila maskiner på Framtidsgymnasiet i Malmö

Fordons- och transportprogrammet i Malmö ger dig kunskap om transporter och hantering av gods. Dessutom lär du dig tekniken i olika fordon.

Inriktning Lastbil och mobila maskiner

Inriktningen Lastbil och mobila maskiner ger kunskaper inom diagnostik, reparation och service av tunga fordon och mobila maskiner. Inriktningen kan leda till jobb som lastbilsmekaniker eller maskinmekaniker.

Diagnostik, reparation och service

Du lär dig om fordons funktion och konstruktion samt diagnostik, reparation och service av fordon. Under utbildningen får du öva praktiskt med hjälp av fordon och hantering av gods på lager och i terminal. Tekniken blir allt mer komplex och olika sätt att organisera arbetet kräver att du kan välja mellan olika sätt att gå tillväga. Eftersom den tekniska utvecklingen bara blir mer specialiserad, hjälper utbildningen dig också när det gäller din egen vidareutveckling. 

Lär dig hantera olika situationer

Du lära dig att ensam hantera olika situationer, din flexibilitet och din förmågan att lösa problem. Du lär dig hantera och utveckla relationer till både medarbetare och kunder. Genom att du får öva på både svenska och engelska, utvecklas ditt ordförråd inom yrkesområdet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil och mobila maskiner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Lastbil och mobila maskiner

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Malmö söker du till programmet via Gymnasieantagningen Malmö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 17195 200 10 MALMÖ
Telefon: 040-34 33 90 
E-post: antag@malmo.se

Reportage

Ung tjej står vid lastbil i en neonväst

"Det behövs fler tjejer inom yrket"

Läs mer här Framtidsgymnasiet i Malmö

Julia börjar sitt sista år på Fordons- och transportprogrammet på Framtidsgymnasiet i Malmö. Här kan du läsa mer om varför hon valde sin utbildning och vad hon tycker om skolan. 


Lärlingsutbildning

Inom ett yrkesprogram kan du välja att gå gymnasial lärlingsutbildning. Då genomför du en större del av din utbildning på en arbetsplats. På köpet får du värdefulla kontakter och stor arbetslivserfarenhet.

Inom lärlingsutbildningen finns också chansen att skräddarsy en utbildning som passar dig och dina intressen. Låter det som något för dig? Kolla med Framtidsgymnasiet så undersöker vi möjligheterna! 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil och mobila maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Malmö

Framtidsgymnasiet i Malmö

Framtidsgymnasiet i Malmö

Framtidsgymnasiet Malmö ligger vid kommungränsen mellan Malmö och Burlöv. Här går elever från stora delar av Skåne – från Ängelholm i norr till Trelleborg i söder. Lokalerna är stora, öppna och ljusa. Framtidsgymnasiet har fem stora verkstäder; tre för bilmekanikerna, en för...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Malmö och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Malmö

Strömgatan 13
212 25 MALMÖ

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil och mobila maskiner från Framtidsgymnasiet i Malmö, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Det behövs fler tjejer inom yrket"

Julia börjar sitt sista år på Fordons- och transportprogrammet på Framtidsgymnasiet i Malmö. Här kan du läsa mer om varför hon valde sin utbildning och vad hon tycker om skolan. 

Läs mer här

Du kanske också är intresserad av: