COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Oscar läser El- och energiprogrammet

Framtidsgymnasiet i Linköping

Oscar läser El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik

Oscar Petterson är 19 år och läser El- och energiprogrammet här på Framtidsgymnasiet Linköping.

Han har valt inriktningen Elteknik och ser nu fram emot att börja jobba inom detta yrke direkt efter studenten. Vi passade på att fråga Oscar om hans gymnasieval och vad han tycker om skolan.

Varför sökte du till skolan?

– Det är en liten skola och lärarna verkade vara bra. Jag var här på öppet hus och kände att det också fanns en god gemenskap.

Varför valde du att läsa el- och energiprogrammet?

– Det kändes bra att välja ett praktiskt yrke som också har en hel del teori, så att man får kombinationen. Det kändes också bra att det finns mycket jobb i branschen.

Vad är det bästa med ditt program?

– Kombinationen av att man får göra kluriga uppgifter och kan arbeta praktiskt. Jag har aldrig haft svårt för teori men vill gärna ha båda delarna, och det får man på El- och energiprogrammet.

Vad ska man tänka på när man väljer gymnasium?

– Fundera på vad du vill göra efter gymnasiet. Och vilken typ av skola du vill gå på.

Varför ska man söka till Framtidsgymnasiet Linköping?

– Vill man ha engagerade lärare och som du blir sedd av så tycker jag att du ska söka hit.

Läs mer om Framtidsgymnasiet i Linköping

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Framtidsgymnasiet i Linköping.

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin