Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Framtidsgymnasiet i Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 20 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 229,2) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-22

Film

Om utbildningen

produkt och maskinteknik

Produkt och maskinteknik på Framtidsgymnasiet

Hösten 2021 går vi samman med Praktiska Gymnasiet Linköping. Du som tänkt söka till utbildningar på Framtidsgymnasiet Linköping ska alltså söka till Praktiska Gymnasiet Linköping istället.

Industritekniska programmets inriktning Produkt och maskinteknik på Framtidsgymnasiet i Linköping är en yrkesinriktad gymnasieutbildning för dig som vill du bli maskinoperatör eller jobba med design, produktion och konstruktion. Här får du lära dig att hantera verktyg och industriella utrustningar. Du får också arbeta med och bearbeta visst material. Inriktningen kan leda till arbete som maskinoperatör eller mer produktnära jobb med produktion, design och konstruktion.

Förberedd för arbete i industrianläggningar

Framtidsgymnasiet ger dig som läser Produkt och maskinteknik kunskaper om drift och underhåll i industrianläggningar, kemiska eller mekaniska anläggningar. Du får lära dig att behandla material; processinriktad eller maskinell, liksom framställning av produkter. Lär dig arbeta med utrustning, industritekniska processer och kvalitetssäkring under produktion och av färdiga produkter. Utbildningen ska också ge förståelse för hela processen från idé till färdig produkt, samt om produktens funktion och utveckling tills dess att den förstörs eller återvinns. 

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som bland annat maskinoperatör eller design och produktion.

Utveckla din problemlösningsförmåga och sociala kompetens

Yrkesroller inom det industritekniska området förändras snabbt. Därför får du på Framtidsgymnasiet träna på att lösa problem och att upptäcka nya sätt att skapa och möta förändringar och förbereds på så sätt för fortsatt utveckling. Du får också träna upp din sociala förmåga och förståelse för vikten av samverkan för industriell produktion. På så vis kan du lättare ta initiativ i grupp, bli lyhörd, arbeta självständigt och lära dig använda rätt fackspråk.

15 veckors praktik

Under minst 15 veckor av din gymnasietid på Framtidsgymnasiet i Linköping gör du praktik ute på ett företag. Där får du praktisk erfarenhet och möjlighet att känna på hur det är att vara en del av en arbetsgemenskap. Du kan också knyta kontakter som kan vara värdefulla när du sedan ska söka jobb.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Reportage

Ung kille i keps ler samtidigt som han håller i en brun höna

Oscar läser El- och energiprogrammet

Läs mer här Framtidsgymnasiet i Linköping

Oscar Petterson är 19 år och pluggar på El- och energiprogrammet på Framtidsgymnasiet i Linköping. Läs mer om varför han valde sin utbildning och vad han tycker om skolan.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Linköping

Framtidsgymnasiet i Linköping blir Praktiska Gymnasiet Linköping!

Inför höstterminen 2021 går vi samman med Praktiska Gymnasiet och Hagströmska Gymnasiet i Linköping! Vi kommer ta det bästa från alla tre skolor och tillsammans skapa Linköpings bästa yrkesgymnasium. Detta innebär att du som tänkt söka till utbildningar hos oss...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Linköping

Attorpsgatan 9
582 73 Linköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Framtidsgymnasiet i Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Oscar läser El- och energiprogra...

Oscar Petterson är 19 år och pluggar på El- och energiprogrammet på Framtidsgymnasiet i Linköping. Läs mer om varför han valde sin utbildning och vad han tycker om skolan.

Läs mer här

Du kanske också är intresserad av: