Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Framtidsgymnasiet i Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 20 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 157,5) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

handelsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet

Hösten 2021 går vi samman med Praktiska Gymnasiet Linköping. Du som tänkt söka till utbildningar på Framtidsgymnasiet Linköping ska alltså söka till Praktiska Gymnasiet Linköping istället.

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet kommer du ha egenskaper för att kunna tackla handelsyrken, som exempelvis: säljare, inköpare och butiksledare. Utbildningen är utformad för att utveckla dina kunskaper om handel och administration, där service och kommunikation är en central del av utbildningen. En viktig del av utbildningen är att förstå försäljning, inköp och varuflöden, service, ekonomiuppföljning och företagande.

Handel och service

Inriktningen passar dig som vill arbeta med inköp, försäljning och marknadsföring. Service och kommunikation är en central del av utbildningen samtidigt som du lär dig förstå försäljning, inköp och varuflöden, service, ekonomiuppföljning och företagande. Du utvecklar dina kunskaper inom handel, service och administration både i butik och på webb. I utbildningen kan du också välja att fördjupa dig inom marknadsföring.

Efter studenten kan du jobba bland annat som butikssäljare eller företagssäljare.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Reportage

Ung kille i keps ler samtidigt som han håller i en brun höna

Oscar läser El- och energiprogrammet

Läs mer här Framtidsgymnasiet i Linköping

Oscar Petterson är 19 år och pluggar på El- och energiprogrammet på Framtidsgymnasiet i Linköping. Läs mer om varför han valde sin utbildning och vad han tycker om skolan.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Linköping

Framtidsgymnasiet i Linköping blir Praktiska Gymnasiet Linköping!

Inför höstterminen 2021 går vi samman med Praktiska Gymnasiet och Hagströmska Gymnasiet i Linköping! Vi kommer ta det bästa från alla tre skolor och tillsammans skapa Linköpings bästa yrkesgymnasium. Detta innebär att du som tänkt söka till utbildningar hos oss...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Linköping

Attorpsgatan 9
582 73 Linköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service från Framtidsgymnasiet i Linköping, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Oscar läser El- och energiprogra...

Oscar Petterson är 19 år och pluggar på El- och energiprogrammet på Framtidsgymnasiet i Linköping. Läs mer om varför han valde sin utbildning och vad han tycker om skolan.

Läs mer här