Visar 1-20 av 22 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 22 träffar
1
2

Gymnasieutbildning mot Automation

Mer om Automation

Inriktningen automation ska ge systemorienterade kunskaper i brytningen mellan elektroteknik, datorteknik samt drift- och underhållsteknik. Detta betyder att inriktningen ska utveckla elevernas förmåga att planera, installera och sätta automatiserade produktionssystem i drift. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att yrkesmässigt arbeta med underhållsarbete och felsökning i industriella anläggningar. Inriktningen kan leda till yrken som till exempel automationstekniker, processtekniker, industrielektriker och mekatroniker.

Automation är en inriktning på El- och energiprogrammet och är programmet och inriktningen för dig som är intresserade av teknik och matematik. På inriktningen Automation på El- och energiprogrammet lär du dig hur man planerar, installerar och sätter igång automatiserande produktionssystem. När du har tagit studenten från Automationsinriktningen kan du jobba som elektriker. Du kan också jobba för ett företag som levererar elkraft eller kanske starta ett eget företag.

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram där du direkt efter studenten kan jobba som elektriker. Det är viktigt att El- och energiprogrammet utvecklar elevernas kunskaper i att försörja och bistå samhällsviktiga basfunktioner som produktion, installation och distribution av el-, energi- och vatten system. Dator- och kommunikationsteknik, samhällets IT- infrastruktur och säkerhetsfrågor är också viktiga delar av utbildning. Du har också möjlighet att läsa till några ämnen så att du blir behörig högskola eller universitet. Efter gymnasiet ska du kunna jobba med automatiserade produktionssystem, system för energi-, miljö- och vattenteknik eller dator och kommunikationssystem, eller för att arbeta som elektriker inom eldistribution eller installation.

Praktik – APL, Arbetsplatsförlagt lärande

På El- och energiprogrammet ingår minst 15 veckors praktik. Då får du möjlighet att komma ut på en arbetsplats och se hur det går till, få ett kontaktnät och lära dig som ditt yrke. Förhoppningsvis skapa ett jobbmöjligheter. Det arbetsplatsförlagda lärandet ska bidra till att eleverna utvecklar yrkeskunskaper och en yrkesidentitet.

Källa: Skolverket

Jämför dina favoriter
Reportage
Alicia om Personbil på Fordon- o...

Alicia går Fordon- och Transportprogrammet med inriktning på Personbil på Praktiska Gymnasiet Sundsvall.

Läs mer
Ronja om Fordon och transport

Ronja går Fordon- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet Halmstad.

Läs mer
Kreativa Ebba läser Bild & formg...
S:t Eriks gymnasium

Ebba Liwendahl läser Estetiska programmet med inriktning Bild & formgivning. Hon trivs bra på programmet som låter en testa på många former av kreativa uttryckssätt!

Läs mer
Ville om Bygg- och anläggningspr...

Ville går andra året på Bygg och anläggning här på Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn.

Läs mer
Isac om el- och energi
Praktiska gymnasiet Sundsvall

Isac går andra året på El och energiprogrammet med inriktning Elteknik. Isac tycker att praktiken är det bästa med utbildningen där han bland annat har fått koppla armaturer på Åhléns. I framtiden drömmer han om att starta eget bolag.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information