Visar 1-20 av 22 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 22 träffar
1
2

Mer om inriktning Lastbil och mobila maskiner

Tunga fordon som lastbilar och stora maskiner måste självklart också få service och det kräver mycket jobb. På inriktningen Lastbil och mobila maskiner får du lära dig diagnostik, reparation och service av tunga fordon och mobila maskiner. Efter utbildningen kan du jobba som lastbilsmekaniker eller som maskinmekaniker.

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet med inriktningen Lastbil och mobila maskiner är ett yrkesprogram där du efter studenten kan arbeta som mekaniker, yrkesförare, lager- eller terminalarbetare. Utbildningen inom Lastbil och mobila maskiner ska utveckla dina kunskaper om tekniken i olika fordon. Inom transport får du lära dig om transporter med hjälp av fordon och hantering av gods på lager och i terminal.

En viktig del i utbildningen är den tekniken som blir alltmer avancerad och som kräver mer av mekanikerna. Den tekniska utrustningen blir alltmer komplex och anpassad till specifika yrkesområden och fordon och det krävs att eleverna tar hänsyn till miljö, kvalitet, säkerhet och ekonomi genom sina handlingar.

Datasystem är därför någon som finns på alla verkstäder, det hjälper mekanikerna att hitta fel och hitta lösningar till problem. På Fordons- och transportprogrammet får du lära dig att använda datorer och datasystem på det sätt yrket kräver.  Därför kommer du få lära dig att både arbeta självständigt och i en grupp. Det är viktigt att du kan utveckla en relation med medarbetare men också med kunder.

 Här hittar du mer info om yrket mekaniker, kan läsa reportage och få reda på mer om vilka jobbmöjligheter som finns

Jämför dina favoriter
Reportage
Alla känner alla och det är bra ...

Eric och Erika läser Flygteknikprogrammet på Edströmska gymnasiet i Västerås. Eric rekommenderar andra att söka till skolan för att det är bra lärare och en rolig utbildning. Erika säger att hon vill jobba som flygtekniker efter gymnasiet och berättar hur utbildningen på Edströmska gör henne förberedd för det. Läs mer om vad de båda eleverna tycker om Edströmska gymnasiet i det här reportaget!

Läs mer
Varför Agnes valde hantverksprog...
Ystad Gymnasium

Agnes valde hantverksprogrammet trots hårda ord, nu vill hon tre år senare berätta varför valet var det rätta för henne. Läs mer om hennes historia här!

Läs mer
Marcus berättar om sin tid på Ys...
Ystad Gymnasium

Med hjälp av Marcus som precis tagit studenten ska vi hjälpa dig att förstå det naturvetenskapliga programmet och dess två olika inriktningar bättre. Läs intervjun här!

Läs mer
Isac om el- och energi
Praktiska gymnasiet Sundsvall

Isac går andra året på El och energiprogrammet med inriktning Elteknik. Isac tycker att praktiken är det bästa med utbildningen där han bland annat har fått koppla armaturer på Åhléns. I framtiden drömmer han om att starta eget bolag.

Läs mer
Från skoltrött till att tävla i ...

Edvard blev av med sin skoltrötthet i köket. De praktiska momenten gav honom motivation att klara det teoretiska kurserna. Nu ser han fram mot en karriär som kock.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information