Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordon- och transportprogrammet, Personbil

Framtidsgymnasiet i Kristianstad
Programinformation
Kristianstad
Fordons- och transportprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-22

Film

   

Om utbildningen

personbil

Fordon- och transportprogrammet med inriktning Personbil

Hösten 2021 går vi samman med Praktiska Gymnasiet och tillsammans skapar vi Kristianstads bästa yrkesgymnasium. Du som tänkt söka till utbildningar på Framtidsgymnasiet Kristianstad ska alltså söka till Praktiska Gymnasiet Kristianstad istället.

Älskar du att meka med motorer? Här får du kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Efter gymnasiet kan du jobba som till exempel personbilsmekaniker.

Om programmet

Vill du bli lastbilschaufför, personbilsmekaniker, eller jobba på lager och godsterminaler? På fordon- och transportprogrammet får du en yrkesexamen och kan börja jobba direkt.

På Framtidsgymnasiet kommer du att arbeta på riktigt. Under din utbildning hos dem kommer du jobba mycket i deras stora verkstäder. På Framtidsgymnasiet varvas teoretisk undervisning med praktisk och ingen skoldag är den andra lik.

Praktiskt arbete - APL

De kunskaper du får i skolan, prövar du sedan på din praktikplats, så kallad APL, arbetsplatsförlagt lärande. Det är ute i verkligheten som man lär sig mest och du får dessutom erfarenhet av en riktig arbetsplats. Många av våra elever får jobb på sina APL-platser.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordon- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordon- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se

Reportage

Ung kille med mörkt hår och marinblå t-shirt tar bild på sig själv

"Du får de bästa möjligheterna här"

Läs mer här Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Wael tog studenten från fordons- och transportprogrammet 2019. Här kan du läsa mer om vad han tyckte om Framtidsgymnasiet Kristianstad och vad han gör idag.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordon- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Framtidsgymnasiet Kristianstad byter namn till Praktiska Gymnasiet Kristianstad!

Nästa år går vi samman med Praktiska Gymnasiet och tillsammans skapar vi Kristianstads bästa yrkesgymnasium. Det kommer bli en helt ny skola med nya skollokaler, moderna verkstäder, större gemensamma ytor och moderna lektionssalar. Detta innebär att du som tänkt söka...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Kristianstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Tegelbruksvägen 18
291 36 Kristianstad

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordon- och transportprogrammet, Personbil från Framtidsgymnasiet i Kristianstad, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Du får de bästa möjligheterna här"

Wael tog studenten från fordons- och transportprogrammet 2019. Här kan du läsa mer om vad han tyckte om Framtidsgymnasiet Kristianstad och vad han gör idag.

Läs mer här

Du kanske också är intresserad av: