Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Framtidsgymnasiet i Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 30 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 105,0
    (medelvärde: 153,8) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-11-10
2022-01-19
2022-04-06

Film

   

Om utbildningen

fastighet

VVS- och fastighetsprogrammet på Framtidsgymnasiet i Göteborg

Lär dig montera, installera, isolera och serva kyl- och värmepumpar, ventilation och VVS på VVS- och Fastighetsprogrammet. Framtidsgymnasiet i Göteborg erbjuder dig en praktiskt inriktad utbildning där du får minst 15 veckors praktik. VVS- och Fastighetsprogrammet passar dig som är intresserad av att utbilda sig till VVS-montör, montör av industrirör eller kylmontör för fastighet och industri.

Vad får du lära dig?

Teknisk kunskap som installation, felsökning, reparation, drift och underhåll är några saker som står på schemat på VVS- och Fastighetsprogrammet. Du får också lära dig om förvaltning av fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får en ökad miljömedvetenhet och kommer att kunna använda dina nya kunskaper om bland annat miljö och ekologi rent praktiskt.

Andra viktiga kunskapsområden för dig som vill jobba inom VVS och Fastighet är din sociala förmåga och känsla för service. Många arbeten inom området innefattar en hel del kontakt entreprenörer, beställare och kunder och därför får du träna upp din sociala förmåga och servicekänsla.

Inriktningen Fastighet

Framtidsgymnasiet i Göteborg erbjuder VVS- och Fastighetsprogrammet med inriktningen Fastighet. Där får du utöver de grundkunskaper som programmet ger dig lära dig mer om service, drift och underhåll, både ute och inne. Du lär dig även mer om uppbyggnad av system i energitekniska anläggningar och får kunskaper om funktioner hos system med tillhörande komponenter.

Vad kan du bli?

För dig som läser VVS- och Fastighetsprogrammet med inriktning Fastighet kan framtida yrken vara bland annat Fastighetstekniker eller Fastighetsskötare.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Ung kille står i en industrilokal och jobbar

Mahdis mål är att bli ingenjör

Läs mer här Framtidsgymnasiet i Göteborg

Mahdi har precis gått klart andra året på Framtidsgymnasiet Göteborg. Här berättar han mer om varför han valde Industritekniska programmet och om sina upplevelser av skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Göteborg

Framtidsgymnasiet i Göteborg - Med ditt blivande yrke som målsättning!

Vill du läsa på en gymnasieskola som lägger stort fokus på de praktiska momenten och där målsättningen med utbildningen är ditt blivande yrke? På Framtidsgymnasiet i Göteborg får du en undervisning som är anpassad för att likna det arbetssätt du...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Göteborg

Andra Långgatan 15
413 28 Göteborg

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet från Framtidsgymnasiet i Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Framtidsgymnasiet i Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Mahdis mål är att bli ingenjör

Mahdi har precis gått klart andra året på Framtidsgymnasiet Göteborg. Här berättar han mer om varför han valde Industritekniska programmet och om sina upplevelser av skolan!

Läs mer här