Visa gymnasium.se som: Mobil

Mahdis mål är att bli ingenjör

Framtidsgymnasiet i Göteborg

Mahdi pluggar på Industritekniska programmet

Mahdi har precis gått klart andra året på Framtidsgymnasiet Göteborg. Inför sista året på industritekniska programmet ser han fram emot att få göra ännu mer APL och ta sin yrkesexamen.

Varför valde du ditt program?

– Jag tycker om att jobba med olika material och tyckte att industrin verkade vara en rolig bransch. Det är roligt att svetsa och det finns en stor möjlighet att få jobb efter studenten. Jag är väldigt nöjd med mitt val och både programmet och branschen passar mig bra. Jag har flera olika arbetsuppgifter och det händer nya saker varje dag. Och det är väldigt roligt att jobba tillsammans med många människor!

Vad tycker du om skolan?

– Skolan är bra! Vi både pluggar och har praktik vilket gör att jag lär mig snabbt. Ena timmen läser vi teori för att nästa testa på att göra det praktiskt. Lärarna har mycket erfarenhet inom det de undervisar i och är duktiga på att förklara. De är som kompisar till oss elever. Klassen är också väldigt rolig! 

Hur är det att vara på APL?

– Det är väldigt roligt. I tvåan har vi gjort vår första APL-period och jag har varit på RZ INM Mekaniska i Västra Frölunda. Jag har lärt mig mycket och jobbat med flera olika maskiner. Alla kollegor här är väldigt snälla och hjälpsamma och min svenska har blivit bättre under tiden jag varit här. Vi börjar tidigt på morgonen vilket var lite jobbigt i början, men jag kom in i det snabbt. Jag vill gärna vara här under nästa APL-period med och fortsätta utvecklas här.

Vilket är ditt drömjobb?

– Efter studenten är mitt mål att få jobba kvar på min APL-plats. Längre fram vill jag läsa vidare till ingenjör, det är mitt drömjobb.

Varför tycker du att man ska söka till Framtidsgymnasiet?

– Jag tycker att lärarna är väldigt bra, de hjälper dig att utvecklas. Jonas, som är APL-samordnare på skolan, hjälper dig också att hitta en bra APL-plats. För dig som vill ha möjlighet att börja jobba direkt efter gymnasiet är detta ett bra val. Läs mer om Framtidsgymnasiet i Göteborg

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Framtidsgymnasiet i Göteborg.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin