Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Framtidsgymnasiet i Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 60 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 165,7) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

VVS på Framtidsgymnasiet i Stockholm

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS

På Framtidsgymnasiet i Stockholm kan du välja att läsa VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS. Det här är utbildningen för dig som vill bli till exempel VVS-montör, montör av industrirör eller kylmontör för fastighet och industri?

Det här lär du dig på VVS- och fastighetsprogrammet

På utbildningen får du kunskaper om att montera, installera, isolera och serva kyl- och värmepumpar, VVS och ventilation.

Som elev på VVS- och fastighetsprogrammet får du lära dig mer om felsökning, reparation, installation, drift och underhåll. Du får även kunskap om förvaltning av tekniska anläggningar, fastigheter och system, som exempelvis värme-, ventilations- och kylsystem. Dessutom får du träning i reglerteknik, lär dig att tänka mer systematiskt och hur man optimerar energi.

Under din gymnasieutbildning kommer du även bli mer medveten om miljön, samt lär dig hur du omsätter dina nya kunskaper om miljö, ekologi och användning av resurser i praktiken.

Lär dig om service

Du får även träna upp din sociala förmåga och känsla för service, vilket är viktigt eftersom många yrken innebär att du kommer ha kontakt med entreprenörer, beställare och kunder. Här får du träning och kunskap som gör det enklare för dig att ha kontakt och samarbeta med andra.

Du får även kunskaper under utbildningen som hjälper dig att själv kunna granska och utvärdera ditt eget arbete när det gäller kvalitets- och säkerhetskrav.

Gör praktik

Under minst 15 veckor av din utbildning är du ute på ett företag och gör praktik. Din praktik ger dig både erfarenheter av att arbeta praktiskt samt goda chanser att ta del av en arbetsgemenskap och knyta kontakter.

Innehåll på inriktning VVS

För dig som väljer att läsa inriktning VVS på VVS- och fastighetsprogrammet innebär det att du får mer kunskaper inom installation, service och underhåll av exempelvis system för värme och sanitet. Du får även lära dig att bygga system med givna funktioner och enligt de regler som gäller för installation samt enligt bygglagstiftningen. Dina studier på inriktningen kan leda till jobb som till exempel montör inom VVS, industrirör och isolering av tekniska installationer.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Stockholm

Framtidsgymnasiet i Stockholm

Framtidsgymnasiet i Stockholm – bli förberedd för arbetslivet!

Vill du börja jobba direkt efter gymnasiet och vill vara så bra förberedd som möjligt när du väl kommer ut i arbetslivet? Då är Framtidsgymnasiet i Stockholm det rätta valet för dig! Här får du undervisning av lärare som vet...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Stockholm

Johannesfredsvägen 15-17
168 69 Bromma

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Framtidsgymnasiet i Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: