Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Framtidsgymnasiet i Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 60 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 165,7) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Kyl- och värmepumpsteknik på Framtidsgymnasiet

Läs utbildning inom Kyl- och värmepumpsteknik på Framtidsgymnasiet i Stockholm

Vill du bli montör av industrirör, kylmontör för fastighet och industri eller VVS-montör? Då ska du välja VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning Kyl- och värmepumpsteknik på Framtidsgymnasiet i Stockholm.

Det här lär du dig på utbildningen

Som elev på VVS- och fastighetsprogrammet får du lära dig installera, montera, isolera och serva kyl- och värmepumpar, ventilation och VVS.

Du får veta mer om installation, drift, underhåll, felsökning och reparation. Du får även lära dig om förvaltning av tekniska anläggningar, fastigheter, tekniska anläggningar och system, som exempelvis värme-, kyl- och ventilationssystem. Du lär dig att tänka mer systematiskt, får träna dig i reglerteknik och hur man optimerar energi.

Utbildningen gör att du blir mer medveten om miljön. Du lär dig dessutom att omsätta dina nya kunskaper om miljö, ekologi och användning av resurser i praktiken.

Lär dig om service och samarbete

Eftersom många yrken innebär kontakter med entreprenörer, beställare och kunder får du även träna upp din sociala förmåga och känsla för service. Det gör det enklare för dig att samarbeta och ha kontakt med andra.

Utbildningen ger dig kunskaper för att du själv ska kunna granska och utvärdera ditt arbete när det kommer till kvalitets- och säkerhetskrav.

Gör praktik under din gymnasieutbildning

Du är ute på praktik under en del av utbildning. Under minst 15 veckors tid är du ute på ett företag. Praktiken ger dig såväl praktiska erfarenheter som möjlighetvara del av en arbetsgemenskap och skaffa värdefulla kontakter.

Inriktning Kyl- och värmepumpsteknik

När du läser inriktning Kyl- och värmepumpsteknik lär du dig mer om installation, drift, service och underhåll av olika anläggningar som exempelvis isbanor, värmepumpar samt kyl- och frysdiskar. Du får kunskap om optimering av energi och utvecklar ditt systemtänkande. Du lär dig också mer om miljö och säkerhet – särskilt gällande hantering av köldmedier. Inriktningen kan leda till jobb som till exempel kylmontör.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Stockholm

Framtidsgymnasiet i Stockholm

Framtidsgymnasiet i Stockholm – bli förberedd för arbetslivet!

Vill du börja jobba direkt efter gymnasiet och vill vara så bra förberedd som möjligt när du väl kommer ut i arbetslivet? Då är Framtidsgymnasiet i Stockholm det rätta valet för dig! Här får du undervisning av lärare som vet...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Stockholm

Johannesfredsvägen 15-17
168 69 Bromma

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik från Framtidsgymnasiet i Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: