Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Framtidsgymnasiet i Nyköping
Programinformation
Nyköping
Antal elever: 20 (år 1)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 177,1
    (Lägsta: 105) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-16
2020-04-22

Om utbildningen

Läs VVS på Framtidsgymnasiet i Nyköping

VVS- och fastighetsprogrammet på Framtidsgymnasiet i Nyköping

På VVS- och fastighetsprogrammet kommer du att få lära dig montera, installera, isolera och serva kyl- och värmepumpar, ventilation och VVS. Framtidsgymnasiet i Nyköping erbjuder dig en praktiskt inriktad utbildning där du får minst 15 veckors praktik under din studietid. Det här programmet passar framför allt dig som gillar att jobba praktiskt och är intresserad av att utbilda sig till VVS-montör, montör av industrirör eller kylmontör för fastighet och industri.

Det här får du lära dig på programmet

Under din tid på VVS- och fastighetsprogrammet får du bland annat en ökad teknisk kunskap och lär dig om installation, felsökning, reparation, drift och underhåll. Annat du kommer att lära dig är hur man förvaltar fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får en ökad miljömedvetenhet och kommer att kunna använda dina nya kunskaper om bland annat miljö och ekologi rent praktiskt.

Social förmåga är ett viktigt kunskapsområden för dig som vill jobba inom VVS och Fastighet, även din känsla för service. Många arbeten inom området innefattar en hel del kontakt entreprenörer, beställare och kunder och därför får du träna upp din sociala förmåga och servicekänsla.

Inriktning VVS

Om du väljer att läsa inriktningen VVS får du lära dig mer om installation, service och underhåll av bland annat system för värme och sanitet. Annat du får lära dig är exempelvis hur man bygger system med givna funktioner och enligt gällande installationsregler och bygglagstiftning.

Vad kan du jobba med i framtiden?

Efter tre år på VVS- och Fastighetsprogrammet med inriktning mot VVS kan du jobba som exempelvis montör inom VVS, industrirör och isolering av tekniska installationer.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om Framtidsgymnasiet

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Nyköping söker du till programmet via Antagningskansliet i Nyköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
E-post: antagningskansliet@nykoping.se

Certifiering

Förstklassig skola

Förstklassig skola

Förstklassig skola är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om Förstklassig skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Framtidsgymnasiet i Nyköping - skolan som har din rygg!

Framtidsgymnasiet i Nyköping är en personlig skola då den är liten. Fördelen med det är att alla känner alla - så en nära hand är aldrig långt borta! Sammanhållningen formar en ökad trivsel för dig som elev - för det...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Nyköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.