Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Framtidsgymnasiet i Nyköping
Programinformation
Nyköping
Antal elever: 20 (år 1)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 177,1
    (Lägsta: 105) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-16
2020-04-22

Om utbildningen

Kyl- och värmepumpsteknik är en inriktning på VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet på Framtidsgymnasiet i Nyköping

Vill du lära dig att montera, installera, isolera och serva kyl- och värmepumpar, ventilation och VVS? Vad bra! Det är nämligen vad du får göra på VVS- och Fastighetsprogrammet. På Framtidsgymnasiet i Nyköping läser du en praktiskt inriktad utbildning där du har minst 15 veckors praktik. VVS- och Fastighetsprogrammet passar dig som är intresserad av att utbilda sig till VVS-montör, montör av industrirör eller kylmontör för fastighet och industri.

Det här får du lära dig på programmet

Under din tid på programmet får du ökad teknisk kunskap som installation, felsökning, reparation, drift och underhåll. Du kommer också att lära dig mer om förvaltning av fastigheter, tekniska anläggningar och system. Du får en ökad miljömedvetenhet och kommer att kunna använda dina nya kunskaper om bland annat miljö och ekologi rent praktiskt.

Andra viktiga kunskapsområden inom VVS och Fastighet är din sociala förmåga och känsla för service. Anledningen till detta är att många arbeten inom området innefattar en hel del kontakt med entreprenörer, beställare och kunder och därför får du träna upp din sociala förmåga och servicekänsla.

Inriktning Kyl- och värmepumpsteknik

Lär dig mer om hur man installerar, servar, och underhåller olika anläggningstyper – exempelvis isbanor, kyl- och frysdiskar, samt värmepumpar. Här får du också utveckla ditt systemtänkande och lära dig mer om optimering av energi. Säkerhet och miljö är två andra viktiga områden du får lära dig mer om, framför allt när det kommer till hantering av köldmedier. Efter gymnasiet kan du få jobb som bland annat kylmontör.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om Framtidsgymnasiet

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Nyköping söker du till programmet via Antagningskansliet i Nyköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
E-post: antagningskansliet@nykoping.se

Certifiering

Förstklassig skola

Förstklassig skola

Förstklassig skola är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om Förstklassig skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Framtidsgymnasiet i Nyköping - skolan som har din rygg!

Framtidsgymnasiet i Nyköping är en personlig skola då den är liten. Fördelen med det är att alla känner alla - så en nära hand är aldrig långt borta! Sammanhållningen formar en ökad trivsel för dig som elev - för det...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Nyköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, Kyl- & värmepumpsteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.