Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhåll

Framtidsgymnasiet i Nyköping
Programinformation
Nyköping
Antal elever: 6 (år 1)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 178,2
    (Lägsta: 120) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-16
2020-04-22

Om utbildningen

Driftsäkerhet & underhåll är en inriktning på Industritekniska programmet

Industritekniska programmet på Framtidsgymnasiet i Nyköping

På Framtidsgymnasiet i Nyköping får du som elev på industritekniska programmet lära dig att arbeta med behandling av material, framställning av produkter, driftsäkerhet och underhåll samt svetsning och annan sammanfogning. Det industritekniska programmet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram som passar dig som har ett intresse av att bli exempelvis svetsare, maskinoperatör eller vill jobba med design, konstruktion och produktion. 

Du får också lära dig att arbeta med utrustning, industritekniska processer samt kvalitetssäkring – både inom produktion och hos färdig produkt. Under din studietid får du lära dig om hela produktens kretslopp, alltså om produktens funktion och utveckling fram tills att den förstörs eller återvinns.

Praktisera på företag

Framtidsgymnasiet i Nyköping erbuder alla elever en praktikperiod på minst 15 veckor. Praktiken har du ute på ett företag där du får prova på att arbeta praktiskt. Din praktikperiod ger dig viktig erfarenhet av hur det är att vara ute på en arbetsplats och är också ett bra tillfälle att knyta goda kontakter för framtiden.

Inriktning Driftsäkerhet och underhåll

Lär dig mer om vikten av strategiskt och systematiskt underhåll för att hålla utrustningar säkra och fungerande. Här läser du olika kurser om underhåll, exempelvis inom elteknik och driftsäkerhet. Efter gymnasiet kan du till exempel jobba som resemontör, industri-rörmontör eller underhållsmekaniker.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhåll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om Framtidsgymnasiet

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhåll

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Nyköping söker du till programmet via Antagningskansliet i Nyköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn, Utbildning och Kultur, 61183 NYKÖPING
Telefon: 0155-248180  
E-post: antagningskansliet@nykoping.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhåll så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Framtidsgymnasiet i Nyköping - skolan som har din rygg!

Framtidsgymnasiet i Nyköping är en personlig skola då den är liten. Fördelen med det är att alla känner alla - så en nära hand är aldrig långt borta! Sammanhållningen formar en ökad trivsel för dig som elev - för det...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Nyköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhåll, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.