Framtidsgymnasiet i Nyköping - skolan som har din rygg!

Framtidsgymnasiet i Nyköping är en personlig skola då den är liten. Fördelen med det är att alla känner alla - så en nära hand är aldrig långt borta! Sammanhållningen formar en ökad trivsel för dig som elev - för det är ju då man är motiverad till att lära sig som mest. Skolan erbjuder Industritekniska programmet, VVS- och fastighetsprogrammet samt Introduktionsprogrammet. Samtliga program har olika inriktningar.

Ditt sätt att lära

Framtidsgymnasiet är skolan som är medveten om att det är olika för alla när det kommer till att lära sig nya saker. Det är skolans främsta fokus och därför så ser Framtidsgymnasiet till att ni tillsammans hittar det lärosätt som fungerar bäst för just dig. Ditt schema anpassas därför utifrån dina förutsättningar.

Praktiskt arbete

På Framtidsgymnasiet varvas det teoretiska arbetet med mycket praktiskt arbete för att förstå och känna på arbetslivet. Därför kommer du främst att arbeta mycket i verkstäderna som finns på skolan med lärare som stöttar dig och ger dig det du behöver för att kunna utvecklas.

Kvalité på riktigt

Framtidsgymnasiets maskiner och verktyg är av bästa kvalité! Framtidsgymnasiet är utnämnda till Förstklassig skola av VVS-branschens yrkesnämnd och är Teknikcollege certifierad.

Nära till arbetslivet

Målet med din tid på Framtidsgymnasiet ska vara att du kommer ut i arbete efter din examen - just därför är det viktigt att skolan har ett gott samarbete med företag! Framtidsgymnasiet har samarbete med många olika företag i Nyköping. Du får därför möjligheten att komma ut på en arbetsplats och känna på arbetsgemenskapen - och dessutom knyta viktiga kontakter! Du som elev är ute på minst 15 veckors praktik.

Elev för en dag

Skolan har infört "elev för en dag" som går ut på att du som är intresserad av skolan eller någon av dess utbildningar får möjlighet att känna på hur det känns. Du får hänga med eleverna som du kan prata med och spana in verkstäderna! En intresseanmälan för det finner du här.

Läs mer på Framtidsgymnasiets hemsida!

Är du intresserad och vill veta mer om Framtidsgymnasiet i Nyköping, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Öppet hus på Framtidsgymnasiet i Nyköping!

Kom och hälsa på, prata med elever och personal. Ta en rundvandring i Framtidsgymnasiets lokaler och verkstäder! Välkommen på öppet hus!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-16    Tid:   17:00 - 19:00
Datum:   2020-04-22

Framtidsgymnasiet i Nyköping

Brukslagarvägen 5
611 31 Nyköping

framtidsgymnasiet.se

Här kan du ställa frågor om Framtidsgymnasiet i Nyköping och deras program.

Bli den första att ställa en fråga!

» Ställ ny fråga

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Framtidsgymnasiet i Nyköping.

Lär dig mer om Framtidsgymnasiet

Genomsnittlig betygspoäng 12,1 12,1 12,6 2017
Andel behöriga till högskola . . 23,3 % 2017
Andel med examen inom 3 år . . . 2017

För att beställa information från Framtidsgymnasiet i Nyköping, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.