Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Framtidsgymnasiet i Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: 4 (år 1)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 163,8
    (Lägsta: 147,5) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Svetsteknik på Framtidsgymnasiet LinköpingBli svetsare på Framtidsgymnasiet Linköping

Industritekniska programmet, inriktning Svetsteknik är ett yrkesprogram för dig som vill bli svetsare. På den här utbildningen lär du dig olika svetstekniker, plåtbearbetning och tillhörande arbetsmoment. Att kunna svetsa är en användbar förmåga inom industrin och inriktningen kan leda till arbete som svetsare i många yrken – även som godkänd internationell svetsare.

Industritekniska programmet på Framtidsgymnasiet i Linköping ger dig kunskaper om drift och underhåll i industrianläggningar, kemiska eller mekaniska anläggningar. På Framtidsgymnasiet får du möjlighet att arbeta med behandling av material;

  • processinriktad eller maskinell behandling
  • framställning av produkter
  • driftsäkerhet och underhåll
  • svetsning och annan sammanfogning.

Lär dig om hela processen

I utbildningen ingår också arbete med utrustning, industritekniska processer samt kvalitetssäkring av produktion och färdig produkt. Du kommer få lära dig om hur en idé utvecklas till en färdig produkt, dess funktion och hela cykeln till dess att den förstörs eller återvinns.

Träna problemlösning

Det industritekniska yrkesområdet förändras snabbt. Därför får du på Framtidsgymnasiet förbereda dig för fortsatt utveckling genom att träna på att lösa problem, utveckla nya produkter och arbetssätt samt att möta förändringar.
På Industritekniska programmet får du träna upp din sociala kompetens och få förståelse för hur viktig samverkan är vid industriell produktion. Du kommer också bli bättre på att ta initiativ i grupp, vara lyhörd, arbeta självständigt och att kunna använda fackspråk.

Praktisera under minst 15 veckor av utbildningen

Under minst 15 veckor av din utbildning får du göra praktik på en arbetsplats, vilket ger erfarenhet av att arbeta praktiskt såväl som möjligheten att skapa kontakter och bli del av en arbetsgemenskap.

Film

Lär dig mer om Framtidsgymnasiet

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram och leder till en yrkesförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Linköping

Framtidsgymnasiet i Linköping

Framtidsgymnasiet i Linköping - Skolan som har din rygg!

På Framtidsgymnasiet i Linköping finns en stark medvetenhet om att alla människor är unika och lär sig på olika sätt. Just av den anledningen så gör du som elev och skolan tillsammans en plan med ett lärosätt som fungerar bäst...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Linköping

Attorpsgatan 9
582 73 Linköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Industritekniska programmet, Svetsteknik, fyll i följande uppgifter: