Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Framtidsgymnasiet i Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 20 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 229,2) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-11
2020-11-14
2021-01-13
2021-04-22

Om utbildningen

Industritekniska programmet på Framtidsgymnasiet LinköpingProdukt och maskinteknik på Framtidsgymnasiet

Industritekniska programmets inriktning Produkt och maskinteknik på Framtidsgymnasiet i Linköping är en yrkesinriktad gymnasieutbildning för dig som vill du bli maskinoperatör eller jobba med design, produktion och konstruktion. Här får du lära dig att hantera verktyg och industriella utrustningar. Du får också arbeta med och bearbeta visst material. Inriktningen kan leda till arbete som maskinoperatör eller mer produktnära jobb med produktion, design och konstruktion.

Förberedd för arbete i industrianläggningar

Framtidsgymnasiet ger dig som läser Produkt och maskinteknik kunskaper om drift och underhåll i industrianläggningar, kemiska eller mekaniska anläggningar. Du får lära dig att behandla material; processinriktad eller maskinell, liksom framställning av produkter. Lär dig arbeta med utrustning, industritekniska processer och kvalitetssäkring under produktion och av färdiga produkter. Utbildningen ska också ge förståelse för hela processen från idé till färdig produkt, samt om produktens funktion och utveckling tills dess att den förstörs eller återvinns. 

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som bland annat maskinoperatör eller design och produktion.

Utveckla din problemlösningsförmåga och sociala kompetens

Yrkesroller inom det industritekniska området förändras snabbt. Därför får du på Framtidsgymnasiet träna på att lösa problem och att upptäcka nya sätt att skapa och möta förändringar och förbereds på så sätt för fortsatt utveckling. Du får också träna upp din sociala förmåga och förståelse för vikten av samverkan för industriell produktion. På så vis kan du lättare ta initiativ i grupp, bli lyhörd, arbeta självständigt och lära dig använda rätt fackspråk.

15 veckors praktik

Under minst 15 veckor av din gymnasietid på Framtidsgymnasiet i Linköping gör du praktik ute på ett företag. Där får du praktisk erfarenhet och möjlighet att känna på hur det är att vara en del av en arbetsgemenskap. Du kan också knyta kontakter som kan vara värdefulla när du sedan ska söka jobb.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Reportage

Ung kille i keps ler samtidigt som han håller i en brun höna

Oscar läser El- och energiprogrammet

Läs mer här Framtidsgymnasiet i Linköping

Oscar Petterson är 19 år och pluggar på El- och energiprogrammet på Framtidsgymnasiet i Linköping. Läs mer om varför han valde sin utbildning och vad han tycker om skolan.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Linköping

Framtidsgymnasiet i Linköping

Framtidsgymnasiet i Linköping - Skolan som har din rygg!

På Framtidsgymnasiet i Linköping finns en stark medvetenhet om att alla människor är unika och lär sig på olika sätt. Just av den anledningen så gör du som elev och skolan tillsammans en plan med ett lärosätt som fungerar bäst...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Linköping

Attorpsgatan 9
582 73 Linköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Framtidsgymnasiet i Linköping, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Oscar läser El- och energiprogra...

Oscar Petterson är 19 år och pluggar på El- och energiprogrammet på Framtidsgymnasiet i Linköping. Läs mer om varför han valde sin utbildning och vad han tycker om skolan.

Läs mer här

Du kanske också är intresserad av: