Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Energiteknik

Framtidsgymnasiet i Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: 11 (år 1)
El- och energiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-23

Om utbildningen

Energiteknik på El- och energiprogrammet på Framtidsgymnasiet LinköpingEnergiteknik - för dig som vill bli driftoperatör eller energitekniker

El- och energiprogrammet på Framtidsgymnasiet är utbildningen för dig vill bli elektriker, elinstallatör, miljötekniker, eller liknande. På inriktningen Energiteknik lär du dig specialiserade funktioner för att genomföra drift, underhåll och service inom energi-, miljö- och vattenteknik samt inom processbaserade branscher. Utbildningen kan leda till jobb som exempelvis driftoperatör eller energitekniker.

Stor vikt vid säkerhet

Du får jobba med automatiserade produktionssystem för att producera, installera och sköta el-energi- och vattensystem.
Inom denna bransch är säkerhet av högsta vikt och därför får du lära dig om både svenska och internationella bestämmelser och regler.

Lär dig hela arbetsprocessen inom energiteknik

Du får träna på allt från planering och val av material och verktyg till att dokumentera och utvärdera arbetsprocessen. Ett systematiskt tillvägagångssätt är viktigt för att du ska kunna lösa problem.

I utbildningen ingår minst 15 veckors praktik på en arbetsplats. Praktikperioden ger arbetslivserfarenhet och du kommer i kontakt med personer i branschen, vilket kan vara ett värdefullt kontaktnät för ditt framtida arbetssökande.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Energiteknik

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Linköping

Framtidsgymnasiet i Linköping

Framtidsgymnasiet i Linköping - Skolan som har din rygg!

På Framtidsgymnasiet i Linköping finns en stark medvetenhet om att alla människor är unika och lär sig på olika sätt. Just av den anledningen så gör du som elev och skolan tillsammans en plan med ett lärosätt som fungerar bäst...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Linköping

Attorpsgatan 9
582 73 Linköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Energiteknik från Framtidsgymnasiet i Linköping, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: