Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Automation

Framtidsgymnasiet i Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: 11 (år 1)
El- och energiprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-23

Om utbildningen

Automation på Framtidsgymnasiets El- och energiprogram i LinköpingLär dig automatiserade produktionssystem på Framtidsgymnasiet

Vill du lära dig hur man planerar, installerar och sätter automatiserade produktionssystem i drift? Det får du lära dig på Framtidsgymnasiets El- och energiprogram, inriktning Automation!
Här får du jobba i gränslandet mellan elektroteknik, datorteknik samt drift- och underhållsteknik. I utbildningen ingår att träna på att jobba med underhåll och felsökning i industriella anläggningar. Efter utbildningen kan du jobba som processtekniker, industritekniker, automationstekniker och mekatroniker.

Produktion, installation och skötsel av olika system

Programmet ger praktiska kunskaper i att jobba med automatiserade produktionssystem för att producera, installera och sköta el-, energi- och vattensystem. System för el, energi och vatten är viktiga för samhället och du får lära dig om hur dessa installeras, samt hur produktion, distribution samt automation av dessa fungerar.

Säkerhet och materialval

En viktig del av arbete inom området el och energi är säkerheten. Därför får du på Framtidsgymnasiet lära dig om både svenska och internationella bestämmelser och regler inom området. I utbildningen ingår också planering och val och material och verktyg. Dessutom lär du dig dokumentera och utvärdera arbetsprocessen. För att kunna lösa problem på rätt sätt är det viktigt att du går systematiskt tillväga, vilket du får lära dig på Framtidsgymnasiet.

Kom ut i arbetslivet genom praktik!

Under 15 veckor av utbildningen gör du praktik på en arbetsplats. Där får du såväl erfarenhet av praktiskt arbete inom automation, som tillfälle att komma in i en arbetsgemenskap och knyta viktiga kontakter.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Automation

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Automation så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Linköping

Framtidsgymnasiet i Linköping

Framtidsgymnasiet i Linköping - Skolan som har din rygg!

På Framtidsgymnasiet i Linköping finns en stark medvetenhet om att alla människor är unika och lär sig på olika sätt. Just av den anledningen så gör du som elev och skolan tillsammans en plan med ett lärosätt som fungerar bäst...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Linköping

Attorpsgatan 9
582 73 Linköping

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Automation från Framtidsgymnasiet i Linköping, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: