Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Introduktionsprogrammet

Framtidsgymnasiet i Kristianstad
Programinformation
Kristianstad
Introduktionsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-21
2021-01-13
2021-04-22

Film

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet med flera inriktningar

Saknar du några betyg från grundskolan? Inga problem, du kan gå på Framtidsgymnasiet ändå. Introduktionsprogrammet har inriktningarna  Programinriktat val, Individuellt alternativ, Yrkesintroduktion och Yrkespaketet.

Programinriktat val

Programinriktat val är ett program med målet att erbjuda dig övergång till ett nationellt program så snart du är behörig. Det nationella programmet kan både vara ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedenade program. Programinriktat val kan utformas både för en grupp elever och för enskilda elever. Om utbildningen utformas för en grupp elever ska den planeras i förväg och vara sökbar. Programinriktat val kan ha riksrekrytering i de fall som utbildningen är planerad för en grupp, det beslutas i sådant fall av skolverket. Om utbildningen planeras för enskild elev behöver den inte planeras i förväg.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ är för dig som saknar flera betyg från grundskolan för att bli behörig till gymnasiet. Efter utbildning kan du gå vidare till yrkesintroduktion, ett gymnasieprogram eller börja jobba.Du kommer att läsa svenska och andra kurser från grundskolan.

Yrkesintroduktion

Under utbildningen Yrkesintroduktion läser du tillsammans med andra elever på ett yrkesprogram, samtidigt som du läser de kurser från grundskolan som du saknar.

Alla är olika och därför bestämmer skolan tillsammans med dig hur din utbildning ska läggas upp. Framtidsgymnasiet utgår alltid ifrån dina kunskaper och din nivå, så att de kan fokusera på det du verkligen behöver hjälp med. Lärarna finns alltid där och stöttar dig. Vill du komma in på ett yrkesprogram, eller vill du få ett jobb så fort som möjligt? Oavsett vad så anpassar Framtidsgymasiet utbildningen efter dig, och hjälper dig på vägen mot ditt mål.

Yrkespaket

Många företag lyckas idag inte anställa den personal de behöver. Därför har Skolverket och branschkunniga tillsammans tagit fram olika yrkespaket. Dessa är speciellt utformade för att du ska lära dig precis det som företagen behöver. Du som vill gå ett av Framtidsgymnasiets introduktionsprogram har nu möjlighet att välja ett sådant paket.

Hur fungerar det Yrkespaketet?

När du börjar på Framtidsgymnasiet så skräddarsyr ni ditt yrkespaket tillsammans. Du jobbar sedan med dina yrkeskurser hos dem under två år samtidigt som du har praktik på en arbetsplats. Efter dessa två år kan man till exempel fortsätta som lärling ute på ett företag, eller gå ett extra år och läsa in alla dina kärnämnen.

Utbildningen ger inte någon examen, däremot får du ett studiebevis över de kurser du har läst och ett utlåtande om sitt yrkeskunnande. Helt enkelt ett jättebra sätt att maxa dina chanser att få ett bra jobb direkt efter gymnasiet.

Exempel på yrkespaket som kan du söka:

 • Träarbetare

 • Ställningsbyggare

 • Målare

 • Murare

 • Betongarbetare

 • Plattsättare

 • Plåtslagare

 • Ventilation

 • Golvläggare

 • Håltagare

 • Väg- och anläggningsarbetare

 • Undertaksmontör

 • Takmontör

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Kristianstad söker du till programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Framtidsgymnasiet i Kristianstad har din rygg!

Framtidsgymnasiet är medvetna om att väldigt många unga personer gärna vill lyckas idag. De är också medvetna om att det är väldigt svårt att veta var man ska börja. Det är även svårt eftersom det finns så mycket mer i...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Kristianstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Tegelbruksvägen 18
291 36 Kristianstad

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogrammet från Framtidsgymnasiet i Kristianstad, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: