Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordon- och transportprogrammet, Personbil

Framtidsgymnasiet i Kristianstad
Programinformation
Kristianstad
Fordons- och transportprogrammet

Film

Om utbildningen

Fordon- och transportprogrammet med inriktning Personbil

Älskar du att meka med motorer? Här får du kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Efter gymnasiet kan du jobba som till exempel personbilsmekaniker.

Om programmet

Vill du bli lastbilschaufför, personbilsmekaniker, eller jobba på lager och godsterminaler? På fordon- och transportprogrammet får du en yrkesexamen och kan börja jobba direkt.

På Framtidsgymnasiet kommer du att arbeta på riktigt. Under din utbildning hos dem kommer du jobba mycket i deras stora verkstäder. På Framtidsgymnasiet varvas teoretisk undervisning med praktisk och ingen skoldag är den andra lik.

Praktiskt arbete - APL

De kunskaper du får i skolan, prövar du sedan på din praktikplats, så kallad APL, arbetsplatsförlagt lärande. Det är ute i verkligheten som man lär sig mest och du får dessutom erfarenhet av en riktig arbetsplats. Många av våra elever får jobb på sina APL-platser.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordon- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordon- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Kristianstad söker du till programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordon- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Framtidsgymnasiet i Kristianstad har din rygg!

Framtidsgymnasiet är medvetna om att väldigt många unga personer gärna vill lyckas idag. De är också medvetna om att det är väldigt svårt att veta var man ska börja. Det är även svårt eftersom det finns så mycket mer i...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Kristianstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Tegelbruksvägen 18
291 36 Kristianstad

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordon- och transportprogrammet, Personbil från Framtidsgymnasiet i Kristianstad, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: