Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Framtidsgymnasiet i Kristianstad
Programinformation
Kristianstad
Antal elever: cirka 30 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 135,0
    (medelvärde: 150,8) * statistik från 2017

Film

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet på Framtidsgymnasiet

Här lär du dig om nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler, samt av broar och andra anläggningskonstruktioner. Efter gymnasiet kan du jobba som golvläggare, murare eller träarbetare.

Programmets innehåll

Tycker du att det verkar kul att bygga hus, renovera eller inreda? På bygg- och anläggningsprogrammet får du arbeta praktiskt i Framtidsgymnasiets verkstäder tillsammans med deras förstklassiga lärare. Efter gymnasiet kan du börja jobba direkt.

Nära till arbetslivet

Skolan har nära kontakt med byggbranschen och vet vad företagen vill att du ska kunna. Men du utbildar dig inte bara till ett yrke, du kommer också få lära dig allt om hur man startar och driver ett eget företag. Du kommer också att få ansvar över större projekt som exempelvis mindre husbyggen.

APL - Vad är det?

Under minst 15 veckor kommer du att vara ute på ett företag och lära dig, så kallad APL. Det är ute i verkligheten som man lär sig mest och du får dessutom erfarenhet av en riktig arbetsplats. Passa på att skapa kontakter på företaget, många av Framtidsgymnasiets elever får jobb på sina APL-platser.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Kristianstad söker du till programmet via Antagningskansliet i Kristianstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: BUF 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 50 00
E-post: antagningskansliet@kristianstad.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Framtidsgymnasiet i Kristianstad har din rygg!

Framtidsgymnasiet är medvetna om att väldigt många unga personer gärna vill lyckas idag. De är också medvetna om att det är väldigt svårt att veta var man ska börja. Det är även svårt eftersom det finns så mycket mer i...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Kristianstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Kristianstad

Tegelbruksvägen 18
291 36 Kristianstad

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Framtidsgymnasiet i Kristianstad, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: