Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Framtidsgymnasiet i Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 1 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 192,5
    (medelvärde: 198,8) * statistik från 2017

Film

Om utbildningen

Teknikprogrammet på Framtidsgymnasiet i Göteborg

Teknikprogrammet på Framtidsgymnasiet i Göteborg

Är du teknikintresserad och vill ta dina kunskaper om teknik och teknisk utveckling till en ny nivå? Då har Framtidsgymnasiet i Göteborg gymnasieprogrammet för dig! Teknikprogrammet är precis som det låter på namnet ett gymnasieprogram som inriktar sig mot teknikområdet. Här får du förbättra dina tekniska kunskaper och lär dig förstå teknikens roll i samspelet mellan människa och natur, framför allt när det handlar om hållbar utveckling.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och på Framtidsgymnasiet får du med dig nyttiga kunskaper som kommer hjälpa dig som sedan ska studera vidare på högre nivå.

Få en helhetsbild om teknikutveckling

För att förstå hela kedjan när det kommer till utveckling av teknik i ett hållbart samhälle gäller det att se sambanden mellan olika processer. På Framtidsgymnasiet i Göteborg får du rätt förutsättningar för att lära dig just det. Teknikutveckling handlar om att analysera behov, utveckla en idé, designa, konstruera, producera, använda, sälja och återvinna.  De tekniska processerna är i fokus på Framtidsgymnasiet men du får också en ökad kunskap inom grundområden som fysik, kemi och matematik som alla är viktiga ämnen inom teknik.

Arbeta i projekt

På Framtidsgymnasiet i Göteborg får du lära dig att arbeta i projekt, både i grupp och enskilt. Utveckling av teknik är något som ofta sker i just projektform och därför läggs vikt vid att du ska få erfarenhet av det under din tid på skolan.

Design och produktutveckling

Design och produktutveckling är en inriktning som erbjuder spännande kurser inom exempelvis CAD, design och konstruktion. Du lär dig mer om designprocessen och designmetodik och läser en kurs inom bild och form.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Som boende i samma kommun som Framtidsgymnasiet i Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Göteborg

Framtidsgymnasiet Göteborg

Framtidsgymnasiet i Göteborg - Med ditt blivande yrke som målsättning!

Vill du läsa på en gymnasieskola som lägger stort fokus på de praktiska momenten och där målsättningen med utbildningen är ditt blivande yrke? På Framtidsgymnasiet i Göteborg får du en undervisning som är anpassad för att likna det arbetssätt du...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Göteborg

Andra Långgatan 15
413 28 Göteborg

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling från Framtidsgymnasiet i Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Framtidsgymnasiet i Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.