Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Skog: Äventyrsturism

ForshagaAkademin
Programinformation
Sista ansökan: Kolla med din SYV angående sista ansökningsdag i gymnasievalet.
Forshaga
Naturbruksprogrammet
Startdatum: Augusti 2015 - Forshaga
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-11

Videoreportage

I den här videon får du se hur det är att läsa Äventyrsturism vid ForshagaAkademin. Se elever och lärare som berättar om utbildningen och skolan!

Naturbruksprogrammet, Skog: Äventyrsturism

Äventyrsturism

Utbilda dig inom Äventyrsturim på ForshagaAkademin

Äventyrsturism är den rätta utbildningen för dig som brinner för äventyr i alla slags former. Utbildningen du läser här är ett yrkesprogram baserat på Naturbruksprogrammet. För dig som vill finns möjlighet att få högskolebehörighet genom att välja studiespåret som individuellt val. ForshagaAkademin har ett nära samarbete med branschen, vilket ger dig goda förutsättningar att lyckas!

Gymnasieutbildning för dig som älskar äventyr

När du läser Äventyrsturism på ForshagaAkademin får du lära dig allt om naturguidning, turism och företagande. På ditt schema har du till exempel ledarskaps- och aktivitetskurser samt äventyrsguidning. Under din gymnasieutbildning ingår det ett antal utbildningsmoment och resor där du får testa på bland annat äventyrssporter, fjällsäkerhet och teambuilding.

Alla startar företag med UF

Utbildningen i Äventyrsturism präglas delvis av entreprenörsanda och du får kunskaper om småföretagandets möjligheter och villkor. Alla elever läser Ung Företagsamhet (UF) och du driver då ett eget företag på skoltid. Genom UF får du värdefulla kunskaper om du vill starta eget efter gymnasiet.

Äventyr och natur = Framtid

Naturturismen växer stadigt och i takt med detta blir du efter dina tre år på ForshagaAkademin en del av den framtida branschen. I din utbildning varvas teori med praktiska moment utomhus. Det gör att du får utmärkta tillfällen till mängdträning på säkerhetsmoment samtidigt som du även får möjlighet att fördjupa dina kunskaper i skidåkning, paddling, klättring eller MTB.

Yrkesval efter dina studier vid Äventyrs­turism

Äventyrsturism är en yrkesutbildning och målet direkt efter utbildningen är att du ska vara attraktiv att anställa direkt alternativt ha sådana kunskaper att du kan starta och driva ett eget företag.

Du har också möjlighet att välja kurser för att öka din behörighet för vidare studier på universitet eller högskola.

Möjliga yrken efter att ha läst här:

 • Natur- och äventyrsguide
 • Reseledare
 • Skidlärare
 • Turistentreprenör
 • Paddelinstruktör
 • Butiksförsäljning av frilufts- och outdoorutrustning

APL (Praktik) på Äventyrs­turism

I gymnasieutbildningen har du 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) fördelat på alla tre gymnasieåren. Exempel på praktikplatser är som natur- och äventyrsguide, reseledare, turistentreprenör eller i friluftslivs – eller outdoorbutiker. Du har möjlighet att göra din praktik i både Sverige och utomlands. Din APL ger dig möjlighet att skapa viktiga kontakter för framtiden!

Praktiken är ett viktigt inslag i din utbildning, då du kan knyta kontakter med många företag, och många av ForshagaAkademins tidigare elever har också fått jobb på sina tidigare praktikplatser.

Möjlighet att få stipendium

Varje år delas flertalet stipendier ut till elever som studerar på ForshagaAkademin. Dels har skolan egna stipendier och flera av skolans samarbetspartners gör det möjligt att dela ut flera generösa stipendier till elever genom sina bidrag.

Delta i spännande akitiviteter

Som elev på utbildningen Äventyrsturism vid ForshagaAkademin får du chans att delta i en mängd spännande aktiviteter och förmåner utan kostnad under utbildningen. Här presenteras ett urval. Vissa skillnader kan förekomma från år till år.

 • Studiebesök på sport- och friluftslivsmässor till Swesport, Sportakademin m.fl
 • Aktivitetsresor med vintersports- och friluftslivstema.
 • Tillgång till mountainbikes och inlines på fritiden.
 • Möjlighet att söka attraktiva praktikplatser (APL).
 • Besök och gratis inträde på olika idrottsevenemang.
 • Spännande föreläsningar från profiler inom branschen.
 • Rabatter på viss sportutrustning hos våra samarbetspartners.
 • Tillgång till skolans bibliotek med mängder av speciallitteratur, filmer och tidningar.
 • Gratis badhusbesök i Deje samt möjligheter till gratis träning.
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Äventyrsturism, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog: Äventyrsturism

Som boende i samma kommun som ForshagaAkademin söker du till programmet via Elevantagningen i Karlstad. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
E-post: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Utbildningen ger en yrkesexamen. Du har möjlighet att läsa kurser som ger dig högskolebehörighet.

Reportage

ForshagaAkademin

Vill du veta mer om hur det är att ha Sportfiske, Hundsport eller Viltvård och Jakt som inriktning?

Läs mer ForshagaAkademin

Här kan du läsa om hur eleverna på ForshagaAkademin tycker det är att gå på skolan. Vad är det bästa med sportfiskeutbildningen? Hur är det att att arbeta med hundar i utbildningen? Klicka in dig på reportaget för att läsa mer!


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Äventyrsturism så kommer skolan att kontakta dig.

ForshagaAkademin

ForshagaAkademin

Välkommen till ForshagaAkademin!

Välj en av skolans fyra spännande gymnasieutbildningar; Hundsport, Viltvård, Sportfiske och  Äventyrsturism och förverkliga dina drömmar!  Du behövs i skolans branscher! Gå en yrkesutbildning där du efter examen är väl rustad att få jobb. Vad du än vill bli, vad...


Läs mer om ForshagaAkademin och visa alla program.

Kontaktuppgifter till ForshagaAkademin

ForshagaAkademin

Industrileden 5B
66732 Forshaga

 Visa telefonnummer
www.forshagaakademin.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Erika
(4)
Det är en bra utbildning med många jobb möjligheter efter gymnasiet. Det är en bra bladning med praktiska och teoretiska studier.
Elise Blad
(4)
Jag tycker att det är ett väldigt bra upplägg som dom har planerat genom hela gymnasietiden. Man växer mycket som person när går en mer praktisk utbildning, man lär även känna sig själv på ett annat sätt jämfört med om man bara hade suttit vid en bänk hela dagarna. Tanken är att man ska får testa så mycket som möjligt av olika saker och senare u...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Skog: Äventyrsturism, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta / börja på ForshagaAkademin
Öppet hus
Prova på / skugga en elev
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
Vill du veta mer om hur det är a...

Här kan du läsa om hur eleverna på ForshagaAkademin tycker det är att gå på skolan. Vad är det bästa med sportfiskeutbildningen? Hur är det att att arbeta med hundar i utbildningen? Klicka in dig på reportaget för att läsa mer!

Läs mer