Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla
Programinformation
Ort: Uddevalla
Utbildningstyp: Samhällsvetenskapsprogrammet

Utbildningsinfo

Plugga sam i Uddevalla!

Samhällsvetenskapliga programmet - Beteendevetenskap

Genom att kombinera studier om samhället och människan får du en bred kunskapsbas som gör att du kan gå vidare med studier och yrkesval utifrån dina intressen. De extra språkkunskaperna i engelska gör utbildningen än mer värdefull.

Vad?

På samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap lär du dig om hur vi människor fungerar och varför vi gör som vi gör i olika situationer och sammanhang. Samtidigt får du en bra grundkunskap om hur vårt samhälle fungerar – både lokalt och globalt. Samarbeten med lokala organisationer och företag erbjuder också många spännande utflykter i verkligheten.

Hur?

Första året innehåller gemensamma kurser i svenska, engelska, matematik, psykologi och filosofi. I tvåan bestämmer du själv om du vill fokusera på beteendevetenskap eller samhällsvetenskap. Med beteendevetenskaplig inriktning läser du mer sociologi, psykologi samt ledarskap och organisation. Samtidigt har hela klassen gemensamma fördjupningskurser i bland annat matematik, engelska och svenska. Vi besöker en europeisk storstad och vårt FN-rollspel på hemmaplan är ytterligare ett sätt att öka dina kunskaper om världen vi lever i.

Varför?

Du som har ett intresse för människor får chansen att fördjupa dig och hittar garanterat många spännande vägar att gå. Socionom eller polis är bara två av många framtida jobbmöjligheter. Tar du det internationellt erkända Cambridgecertifikatet har du ytterligare en merit när du söker dig vidare.

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN

Svenska, matematik, engelska, samhällskunskap, religionskunskap, naturkunskap, historia, idrott & hälsa

+ SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA PROGRAMMET 

Hållbart samhälle, individuella val, filosofi, moderna språk, psykologi

++ SAMHÄLL

Psykologi, sociologi, ledarskap och organisation, kommunikation

Behörighet

För att bli behörig till samhällsvetenskapsprogrammet måste du ha godkända betyg i engelska, matematik, svenska eller svenska som andraspråk, geografi, samhällskunskap, religion, historia och fem ämnen till från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla

Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla

Gör skillnad för världen redan i skolan. Mitt i stan öppnar Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla dörren till världens möjligheter. Kanske drivs du av nyfikenhet på världen eller en vilja att vara med och påverka de globala utvecklingsfrågorna. Oavsett vilket kan...


Läs mer om Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetets gymnasium i Uddevalla

Uddevalla

 Visa telefonnummer
varldensmojligheter.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter: