Estetiska programmet

Estetiska programmet

Folkungaskolan, i Linköping
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 259,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 259,1)

Om utbildningen

Estetiska programmet passar dig som vill utveckla din kreativa och konstnärliga förmåga inom dans, teater, bild eller musik. Under programmets gång får du lära dig att tolka, uppleva och skapa konst och kultur i grupp och individuellt.

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom konstnärliga, samhällsvetenskapliga och humanistiska områden på universitet, högskola, yrkeshögskola eller folkhögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till grafisk formgivare, dansare, skådespelare och webbdesigner.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Linköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
Mejladress: gymnasieantagningen@linkoping.se
Folkungaskolan
Folkungagatan 20
582 35 Linköping

Folkungaskolan i Linköping

Folkungaskolan i Linköping har högskoleförberedande program inom samhällsvetenskap, ekonomi och musik.  Folkungaskolan fokuserar på dig och på att du ska lära dig att analysera och ha ett kritiskt förhållningssätt. Det är också viktigt att du som elev tar eget ansvar...

Läs mer om Folkungaskolan och visa alla program.

Sponsrad