Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Falu Frigymnasium
Programinformation
Falun
Antal elever: cirka 80 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 283,4) * statistik från 2020
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Förbered dig för vidare studier på Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet på Falu Frigymnasium i Falun förbereder dig för studier på universitet och högskola. Genom att läsa inriktning Naturvetenskap får du full behörighet till högskola och unviersitet. Med skolans pedagogik och arbetssätt blir du väl förberedd för universitetsstudier. Det kallar man på Falu Frigymnasium för mer än bara behörighet!

Inriktningen Naturvetenskap på Naturvetenskapsprogrammet riktar sig till dig som vill fördjupa dig i kemi, fysik och biologi.

Lär dig genom upplevelser på Falu Frigymnasium

Det är viktigt för ditt lärande och ger ytterligare en dimension att du får uppleva naturvetenskap ”på riktigt”. På utbildningen arbetar du med problemlösning och varierade laborationer, vilket gör att du utvecklar
ditt vetenskapliga arbetssätt.

Som Natur-elev får du göra en mängd olika aktiviteter för att uppleva kunskap. Till exempel:

  • Forskare för en vecka, Vassbo, Högskolan Dalarna
  • Mät kraften och pulsen i Insane, biologi och fysik, på Gröna Lund
  • Universitetsstudent för en dag, Ångströmslaboratoriet, Uppsala Universitet 
  • Observation av kärnkraft, Forsmarks kärnkraftverk
  • Vardagskemi i köket, hemmiljö

På skolan laborerar ni i öppna projekt, efter färdiga mallar, med och utan avancerad utrustning. Laborationerna sker på skolan, på högskolan, i fält, i hemmet, ute i världen. Falufri kallar detta för laborationsmångfald.

Den gröna tråden (DGT)

Alla aktiviter på Naturvetenskapsprogrammet genomsyras av ett förhållningssätt som kallas för "Den Gröna Tråden". Ni genomför projekt, arbetar i teman och färgar det dagliga arbetet med fokus på hållbar global utveckling ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Just nu är fokus på Borneo. Verksamheten genomsyras av ett hållbarhetsperspektiv. 

Internationella utbyten när du läser Naturvetenskap

Det finns många möjligheter till nationella utbyten, både hemma och borta, för dig som läser Naturvetenskapsprogrammet. Skolan samarbetar med en mängd internationella universitet och organisationer. Just nu pågår till exempel ett naturvetenskapligt projekt i Borneo.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Falu Frigymnasium

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium, eller Falufri som skolan också kallas är en skola med internationell profil där du får vara med och forma din undervisning. Här läser du på en skola med härlig atmosfär och får kunskap för livet! På Falu Frigymnasium...


Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Falu Frigymnasium

Nybrogatan 20
791 72 Falun

 Visa telefonnummer
www.falufri.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Jacob Nyhäll
Min upplevelse av FaluFri är har varit superbra! Det är en skola med engagerade och kunniga lärare. Samtidigt får man som elev ta eget ansvar över sin utbildning som förbereder en för högskola och universitet. I allmänhet är skolan mycket fräsch och klassrummen är härliga. Jag skulle definitivt tipsa elever som funderar på ett högskoleförberedan...
Visa hela
Någon
Jag går på falufri gymnasiet just nu. Lärarna är fantastiska på olika sätt. Som elever har vi väldigt mycket inflytande på planeringen. Vi har möjligheten att kunna säga vad vi tycker och flytta på prov eller inlämningar. Allt är för elevens bästa. Vad vi tycker hur vi mår. Det finns många chanser att kunna uppnå målbetyget. Det finns alltid någ...
Visa hela
AnonymUtter
Riktigt grymt gymnasium! Kunniga lärare, bra arbetsmiljö och god gemenskap. Jag kände direkt att det här var en annorlunda skola, inte bara en utsträckning av högstadiet! Rekommenderas till alla som kan ta ansvar och som har viljan att utvecklas!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Falu Frigymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag har en fråga
Jag vill veta när ni har Öppet Hus och besöksdagar för elever
Jag vill ha mer information om programmet och skolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information