Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskaplig spetsutbildning, Modern Humanities

Europaskolan Strängnäs
Programinformation
Strängnäs
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Modern Humanities på Europaskolan

Modern Humanities

Det här är utbildningen för dig som är intresserad av hur samhällen är uppbyggda, hur olika samhällen agerar, hur de styrs och vad som präglar deras kultur. Du får även kunskap om vad som påverkar relationerna mellan länder, varför konflikter uppstår och vad det kan finnas för metoder att lösa dessa.

Specialisera dig i samhällskunskap och historia

På Modern Humanities läser du specialiseringskurser i samhällskunskap och historia. I fördjupningskurserna tas områden som Europakunskap, kultur- och idéhistoria, konflikt och samarbete, demokrati och mänskliga rättigheter samt retorik upp. Programmets fördjupningskurser samordnas med Uppsala universitet och Stockholms Universitet.

Vad innebär det att läsa en spetsutbildning?

Spetsutbildning innebär studier i högre takt än i de andra gymnasieprogrammen. Men hög studietakt innebär inte att du ska avstå från förenings- och kamratlivet! Rolig och givande fritid ingår i din sociala utveckling.

I Sverige är spetsutbildning den mest kvalificerade gymnasieutbildningen du kan få. Utbildningen bygger på idén att stimulera dig som har ett särskilt intresse för ett teoretiskt ämne. Det kan jämföras med idrottsgymnasier, fast med inriktning på natur- och samhällsvetenskapliga ämnen. 

Har du höga betyg i samhällsvetenskapliga ämnen och historia? Då är Modern Humanities programmet för dig. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskaplig spetsutbildning, Modern Humanities, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Reportage

Alexandra från Europaskolan

Möt Alexandra, Elias, Lukas och Maja från Europaskolan

Läs mer Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskaplig spetsutbildning, Modern Humanities så kommer skolan att kontakta dig.

Europaskolan Strängnäs

Europaskolan Strängnäs

Ett internationellt kvalitetsgymnasium där du kan vara precis som du är!

Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade och engagerade elever som lär med både hjärna och hjärta. Europaskolan är...


Läs mer om Europaskolan Strängnäs och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Europaskolan Strängnäs

Storgatan 2
645 21 Strängnäs

 Visa telefonnummer
www.europaskolan.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskaplig spetsutbildning, Modern Humanities, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Europaskolan Strängnäs
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Möt Alexandra, Elias, Lukas och ...
Europaskolan Strängnäs

Alexandra, Elias, Lukas och Maja går alla på Europaskolan Strängnäs. De berättar i det här reportaget om varför de började på skolan och vad som gör att de rekommenderar andra att börja. Alla är överens om en sak, studieresorna har varit fantastiskt roliga! 

Läs mer