Möt Alexandra, Elias, Lukas och Maja från Europaskolan

Europaskolan Strängnäs

Alexandra Arnestein från Europaskolan

Alexandra Arnstein, 19 år

Studerar sista året på Scienceprogrammet på Europaskolan Strängnäs.

Jag valde just Europaskolan Strängnäs eftersom den låg hyfsat nära där jag bor och hade gott rykte. Scienceprogrammet verkade som ett roligt program och i och med att det är ett spetsprogram så visste jag att det skulle bli en bra utbildning.

Det som är speciellt med min utbildning är framförallt att vi har fler fördjupningskurser inom natur-och matematik ämne ifall man jämför med ett vanligt naturprogram. Vi som läser scienceprogrammet har fler valmöjligheter för att antingen göra vår utbildning bredare eller mer inriktad på det som intresserar oss. Vi måste exempelvis inte läsa kemi, fysik och biologi 2 utan kan välja andra kurser som passar oss bättre.

Klassen är väldigt intresserad och engagerad i skolan vilket gör det skönt då man kan ge och få hjälp av varandra.

Jag har inte flyttat men jag pendlar. Jag bor cirka 20 minuter utanför Strängnäs på landet. Jag kommer till skolan cirka 07.30 oavsett om jag börjar klockan 11.00. Det är något man vänjer sig vid och man utnyttjar tiden till att göra skoluppgifterna.

Jag har faktiskt ingen aning om vad mitt drömjobb är. Det varierar jättemycket, vissa dagar vill jag bli forskare och vissa dagar vill jag bli konstnär. Eftersom mina möjligheter efter Scienceprogrammet är så stora då programmet är brett så är jag inte orolig.

Självklart kommer jag att plugga vidare! Dock har jag ingen aning om vad eller vart, men valmöjligheterna är stora.

Mitt bästa minne är nog när jag kom tillbaka från mitt utbytesår i USA och fick lära känna nya vänner. Självklart är studieresorna också en höjdpunkt!

Det jag framförallt gillar med Europaskolan är att den är lite mindre och mer personlig i jämförelse med andra skolor. Det gör också att den blir lite mer seriös.

Lukas Rådmann från Europaskolan

Lukas Rådmann, 17 år.

Jag valde Europaskolan då den var närliggande där jag bor och för att den verkade bra. Jag hade hört mycket gott om den och de hade det programmet som jag ville läsa.

Jag valde just Kemi/fysikprogrammet (Naturprogrammet) då jag gillar framförallt naturämnena och för att jag ville ha en bred utbildning.

På min utbildning läser vi mycket naturämnen och har mycket skolarbete att göra. Vi läser även matematik, just nu läser jag matte 5. Det är en utmanande utbildning.

Vissa lärare är faktiskt fantastiska!! De är väldigt sköna och gör inte livet värre än det redan är. De ser alltid till att hjälpa till ifall någon behöver extra hjälp. Lektionssalarna är väldigt bra utrustade för naturämnena. Labsalarna är tokbra!!

Jag pendlar från Mariefred. Jag tycker inte att pendlingen är några problem då det går bra med bussar och tåg vilket underlättar pendlingen.

Jag har faktiskt ingen aning om vad mitt drömjobb är. Jag har dock mycket bra förutsättningar för att kunna plugga vad jag vill efter gymnasiet eftersom programmet är så brett. Jag har många valmöjligheter efter, framförallt på grund av matematiken.

Jag kommer definitivt att plugga vidare, dock inte direkt. Det är nog framförallt för att jag inte har någon aning om vad jag vill plugga vidare än.

Bildningsresorna är garanterat det roligaste från min gymnasietid här på Europaskolan! Man får lära sig saker samtidigt som man får vara ute och resa alla polare från skolan.

Jag rekommenderar Europaskolan till andra framförallt för att det ger en alla möjligheter för att lära sig under gymnasiet och ger en de bästa kunskaperna att ta med till vidare studier. Skolan i sig och lärarna är sjukt bra och ger otroliga möjligheter.

Elias Agardh från Europaskolan

Elias Agard, 17 år

Jag läser andra året på Företagarprogrammet på Europaskolan Strängnäs.

Jag valde just Europaskolan då det verkade som en seriös och bra skola med många sköna människor. Företag och ekonomi är någonting som jag vill jobba med i framtiden så det var ett ganska självklart val.

På min utbildning får jag kunskaper inom olika ekonomiska kurser. Vi läser bland annat om företagsekonomi, redovisning, juridik och marknadsföring.

Det bästa med Europaskolan är nog lärarna då de är bra på att lära ut och tar sitt jobb på allvar.

Vi har en byggnad som heter Artes som är lite för långt bort men resten är bra. Jag gillar att det finns flera olika byggnader som man har lektioner i, det gör skolan annorlunda också.

Klassen har en bra gemenskap och alla i klassen är sköna och roliga att umgås med.

Jag pendlar från Mariefred. Det kan vara lite jobbigt då jag måste gå upp lite tidigt men det är värt det. Även fast jag pendlar så hinner jag träffa vänner på fritiden eftersom det inte är så långt att pendla. De flesta vännerna jag har fått och umgås till är nya men jag har även kvar vännerna från Mariefred.

Det är svårt att säga men jag skulle nog helst vilja bli egen företagare.

Jag kommer definitivt att fortsätta plugga vidare på högskola/universitet och då inom ekonomi. Detta för att jag vill få en fortsatt bra utbildning och jobb.

Studieresan till Grekland har nog varit höjdpunkten på gymnasiet hittills, men Berlin blir nog ännu bättre.

Jag rekommenderar framförallt Europaskolan på grund av den bra gemenskap som finns här men också för att det är en väldigt seriös skola med en bra utbildning.

Maja Lund från Europaskolan

Maja Lund, 17 år.

Jag studerar på Europaskolan Strängnäs och läser andra året på programmet Modern Humanities som är en spetsutbildning inom samhällskunskap.

Jag valde just Europaskolan eftersom jag har hört så mycket gott om den. Läget var även perfekt för mig som bor i Strängnäs då den ligger centralt men ändå avskilt.

Varför jag valde just Modern Humanities berodde nog främst på att de var ett nystartat spetsprogram och att jag är väldigt intresserad av historia och samhällskunskap.

Det som skiljer Modern Humanities från ett vanligt samhällsprogram är att vi läser lite annorlunda kurser, exempelvis Europakunskap. Vi får även möjligheten att åka till New York på studieresa.

Lärarna är bra och man får en bra vänskaplig relation med dom. Lokalerna är fina med högt tak. Min klass är väldigt engagerade i skolan och vi har bra sammanhållning.

Jag vet inte riktigt vad mitt drömjobb är än men jag skulle gärna vilja jobba med samhällsfrågor inom exempelvis FN.

Samhällskunskap är väldigt brett och därför har jag många möjligheter att studera vidare efter Europaskolan. Jag vill självklart plugga vidare senare men har inte riktigt bestämt mig för vad.

Det bästa minnet är nog studieresan till Grekland i årskurs ett!!

Definitivt Europaandan men även att skolan har så seriösa och vänskapliga lärare.

Mitt program är bra då den hjälper mig mycket för vidareutbildning inom det jag tycker är kul.Läs mer om Europaskolan Strängnäs

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Europaskolan Strängnäs.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.