Isak, Oscar och Tufva går på Europaskolan Strängnäs!

Europaskolan Strängnäs

Europaskolan SträngnäsIsak

Isak Cieslak är 17 år gammal och läser andra året på företagsekonomiprogrammet på Europaskolan. Isak valde att läsa på Europaskolan för att han hade hört mycket bra om skolan och valde företagarprogrammet för att han tycker att ekonomi är intressant.

Isak berättar att han läser ekonomi och juridik på sitt program men även många andra ämnen som svenska och engelska. Undervisningen är varierad och han får skriva prov, göra inlämningar och ha muntliga redovisningar. I trean kommer eleverna att få starta och driva ett UF företag som han ser fram emot.

-Lärarna på skolan är väldigt bra och kunniga i sina ämnen och skolans lokaler är trivsamma med sjöutsikt. jag är ifrån Strängnäs och det är otroligt skönt att kunna ha en sådan bra skola ett stenkast bort.

I framtiden vill Isak jobba inom näringslivet, med något ekonomirelaterat. Efter studenten vill han plugga vidare kanske utomlands i England.

Isak berättar om sitt bästa minne ifrån skolan

-Det roligaste hittills i skolan har nog varit att jobba med bokföring då jag gillar att arbeta med ekonomi och siffror. Sedan är mitt bästa minne resan till Grekland! På min skola får vi möjlighet varje år att åka på en bildningsresa. I ettan Grekland , tvåan Berlin sedan Bryssel sista året. Själva resan varar cirkus en vecka och bortsett från själva bildningen så blev årskullen mer sammansvetsad och man umgicks med folk man aldrig tidigare pratat med hemma.

Isak rekommenderar skolan till andra elever

-Om man är ambitiös, engagerad och intresserad så skall man absolut välja den här skolan! Lärarna är engagerade och bryr sig om eleverna och dess utveckling både personligt samt studiemässigt. Sedan självklart; skolgången är fylld med roliga aktiviteter under åren. Vi har engagerade kårer, med allt från elevråd till Studentkommitté. Vi firar Abiturienten, ett halvår till studenten, som är relativt sällsynt. Vi har en rolig inspark som involverar alla och årliga sjöfester som inleder och avslutar läsåren. Även givande ESmöten är skolan bjuder in föreläsare från alla jordens hörn, allt från Vänsterpartiets partiledare till en välkänd filmklippare som arbetat med majoriteten av de kända namn en kan komma på.

Oscar

Oscar Edlund är 18 år och läser tredje året på den naturvetenskapliga linjen på Europaskolan Strängnäs.

Berätta lite kort om din utbildning

KF står ju för kemi och fysik, därav är det ju väldigt mycket fokus på naturämnena redan från första början. Så det är väldigt intensivt när det gäller matte, vi läser 2 kurser på ett läsår vilket är 4 mattelektioner i veckan, det har inte jag personligen något emot, för jag tycker det är jättekul. Så det är ju väldigt intensivt på så sätt men man får på sätt och vis betala priset för att man faktiskt blir behörig till så pass mycket, på grund av detta får man räkna med en del plugg anser jag.

Oscar berättar att han trivs bra i sin klass och att sammanhållningen är väldig hög. Han berättar om sitt bästa minne:

- Greklandsresan var mitt bästa minne. Man var lite ny i klassen och på den resan så

sammansvetsades man lite mer i klassen, man lärde känna alla lite bättre helt enkelt. Superkul var det, själva resan i sig! Att kunna se och utforska Akropolis, Parthenon osv. och få göra det med alla kompisar var verkligen minnesvärt.

Han rekommenderar starkt skolan till andra för att lärarna är engagerade och seriösa

-Det är en riktigt härlig skola, så om man vill något i livet, är Europaskolan definitivt rätt val.

Europaskolan SträngnäsTufva

Tufva Mångsén Nilsen är 18 år och läser sitt sista år på natur på Europaskolan Strängnäs. Tufva vill i framtiden jobba som läkare, kriminolog eller polis och valde därför naturvetenskapsprogrammet som ger en bred behörighet. Hon är dessutom väldigt intresserad av biologi och matematik som dem får läsa mycket av på programmet.

Hur är lärarna och lokalen? Fungerar din klass bra?

-Lärarna är väldigt bra och de bryr sig mycket om sina elever och de försöker alltid göra sitt bästa för att alla elever ska få en så bra skolgång som möjligt. De hjälper en med stöd och svarar på de flesta frågor man har. Lokalerna är bra, rena och fina! Vi som går naturprogrammen håller oss för det mesta i en särskild byggnad där de mesta av våra lektioner hålls. Klassen är bra och man har oftast mer gemensamt med varandra i gymnasiet eftersom man har valt sin linje efter saker man tycker om vilket de andra också har gjort.

Varför skulle du rekommendera skolan/programmet till andra?

Tufva skulle rekommendera Europaskolan för att det är en väldigt bra skola med hög kvalitet på både lärare och linjer. Hon berättar att man får lära känna många nya personer och man får vänner för livet, man växer som person och man lär sig väldigt mycket.

Läs mer om Europaskolan Strängnäs

Errors

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Europaskolan Strängnäs.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Valfritt