Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Eksjö Gymnasium
Programinformation
Eksjö

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet på Eksjö Gymnasium

Teknikprogrammet med inriktning mot Informations- och medieteknik på Eksjö Gymnasium

Blir det du som uppfinner årets julklapp 2030? På Teknikprogrammet jobbar vi med att träna upp din förmåga och dina kunskaper för att du ska kunna delta i utvecklingen av nya (och gamla) produkter och tjänster.

Ny teknik kräver ofta nya tankesätt och nya sätt att se på verkligheten. Därför är kreativitet och nyfikenhet viktiga egenskaper för dig som ska gå Teknikprogrammet. Under utbildningen tränar du detta genom praktiska utvecklingsprojekt. Du skaffar dig samtidigt de redskap och den tekniska kompetens som krävs inom din inriktning. Entreprenörskap och företagande är nära kopplat till teknikutveckling och detta samband märks tydligt i ditt arbete under studietiden.

Lär dig förstå teknikens grunder och anpassning i samhället

På Teknikprogrammet kommer du att lära dig många nya tekniker, metoder och verktyg som du tillsammans med din kreativitet använder för att lösa tekniska projekt och uppgifter. Teknik handlar mycket om att göra livet enklare och därför studerar du även samspelet mellan människa och teknik samt teknikens roll i samhället.

På Teknikprogrammet finns två olika inriktningar; Design- och produktutveckling samt Informations- och medieteknik. Utöver dessa har vi inriktningar mot Samhällsbyggande och miljö samt Produktionsteknik och Teknikvetenskap som vi startar om det är många elever som efterfrågar dessa.

Teknikprogrammet, en del av Teknikcollege

Teknikprogrammet ingår i Teknikcollege som är ett samlingsbegrepp för kvalitetssäkrade gymnasieutbildningar mot teknik intensiva branscher. Idén bygger på samverkan med lokala företag i teknik- och industribranschen.

Det här programmet passar dig som:

  • Är kreativ och nyfiken
  • Vill jobba med utveckling av produkter och tjänster
  • Vill plugga vidare till civilingenjör eller arkitekt
  • Inte tycker att utveckling är invecklat

Dansprofil

För dig som älskar rörelse är dans en självklarhet. Vill du stå på scen och utveckla ditt eget personliga sätt att dansa? Med dansprofil i kombination med dina studier får du möjlighet att både plugga och dansa på skoltid. Under studietiden får du lära dig olika danstekniker såsom street dance, modern och nutida dans.

Musikgymnasiet

Du som är i valet och kvalet om du ska välja ett estetiskt program med inriktning musik eller läsa ett annat program. Du kan sluta fundera nu! För på Eksjö Gymnasium kan du kombinera ditt musikintresse med studier på vilket program som helst. På så vis får du en bredd i utbildningen och får lära dig olika musikstilar. Du har också möjlighet att vara med i olika ensembler och utveckla sång- och instrumentteknik.

Vill du stå på scen? Eller är du rädd för det? Nu har du din chans att testa!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Eksjö Gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet i Eksjö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 575 80 Eksjö
Telefon: 0381-363 30
E-post: carina.eklund@eksjo.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Idrottsgymnasiet i Eksjö

Idrottsgymnasiet i Eksjö
Kombinera dina studier med idrott!

Studier och idrott samtidigt? Kan det verkligen fungera? Självklart, säger vi på Eksjö Gymnasium. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa ungdomar att kombinera goda studieresultat med idrottsliga framgångar. Vi stöttar elitsatsande killar och tjejer som är utövare på toppnivå och skräddarsyr utbildningen så att den ska passa idrottsutövandet.

På Eksjö Gymnasium finns idag orienterare från hela Sverige. Nu startar vi ett cykelgymnasium som ska bli Sveriges bästa.

För att få välja idrottsprofil som tillval måste du vara aktiv i någon av de föreningar som vi samarbetar med. Du måste anses som framstående inom din sport, ha goda förutsättningar att utvecklas, visa stort intresse och självklart vara beredd att göra en långsiktig satsning över två år. Din förening ska intyga att du uppfyller dessa krav när du ansöker om en plats hos oss.

Så vill du satsa på både idrott och studier? Då har du kommit rätt!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium – här står du som elev i centrum

Eksjö Gymnasium har målet att vara det självklara valet på Höglandet och skolan jobbar därför efter mottot att du som individ är unik och ska få möjlighet att utvecklas. Skolan präglas av goda resultat, närhet till näringslivet och duktiga lärare....


Läs mer om Eksjö Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Eksjö Gymnasium

Eksjö Gymnasium

Läroverksgatan 8
57580 Eksjö

 Visa telefonnummer
www.eksjogymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Eksjö Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Eksjö gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.